”Hän oli todella kiltti ja ihmiset käyttivät sitä hyväkseen” – ex-Type O Negative -rumpali muistelee Peter Steeleä

Sal Abruscato kutsuu Steeleä profeetalliseksi artistiksi.

06.05.2024

Type O Negativen keulahahmo Peter Steelen kuolemasta tuli viime huhtikuussa kuluneeksi 14 vuotta. Tuoreessa The New York Hardcore Chronicles Liven haastattelussa yhtyeen alkuperäinen rumpali, ensimmäisellä kolmella pitkäsoitolla soittanut Sal Abruscato muisteli vuonna 2010 menehtynyttä laulaja-basistia.

”Hän oli todella mukava ja hyväsydäminen kaveri. Mutta hän oli myös hyvin haavoittuvainen ja hän tiesi syvällä sisimmässään, että menestys koituu hänen kohtalokseen”, Abruscato toteaa.

”Kun seurasin Type O Negativea sivusta, näin miten asiat menivät vuosi vuodelta huonompaan suuntaan. Ihmiset käyttivät häntä hyväkseen. Hän oli todella kiltti ja antelias ja ihmiset käyttivät sitä hyväkseen. Jopa hänen bänditoverinsa käyttivät häntä, koska hän oli oikea työjuhta.”

”Juttelin hänen kanssa kaksi viikkoa ennen hänen kuolemaansa ja hän sanoi, ettei hänellä ollut kuin 3 500 dollaria. Hän siis periaatteessa menehtyi yksin kaukana Pennsylvaniassa. Joo, oli hänellä tyttöystävä, mutta kaikki kaikkosivat kun hyvät ajat loppuivat. Kun huumeet loppuivat, kaikki lähtivät ympäriltä. Mutta hänen täytyi raitistua. Hän oli ollut yhdeksän kuukautta raittiina kuollessaan. Hän myös sanoi minulle – en aio paljastaa nimiä – lainanneensa tietyille ihmisille rahaa eivätkä he koskaan maksaneet takaisin. Hän teki niin hyvää hyvyyttään ja sitä käytettiin hyväksi.”

”Mutta hän oli todella hyvä tyyppi ja profeetallinen artisti ja lyyrikko. Hänellä oli visio, joka oli kolme askelta muita edellä. Hän oli nerokas, hyvin fiksu tyyppi. Ei niinkään kirjaviisas vaan taiteellisesti ja siinä, miten hän näki ja tulkitsi asioita. Hän oli hyvin älykäs.”

Lisää luettavaa