Heavy metal -basisti taltutti aseistetun miehen keikkapaikan ulkopuolella, sai luodista jalkaan – ”Aavistin pahaa…”

Greyhawk-basisti Darin Wall ei epäröinyt toimia nähdessään miehen lähestyvän keikkapaikkaa aseen kanssa.

Greyhawk.

Idahon Boisessa sattui viikonloppuna välikohtaus, jossa olisi voinut käydä todella pahasti, mutta kiitos seattlelaisen power metal -yhtye Greyhawkin basistin Darin Wallin (kuvassa vasemmassa laidassa) rohkean ja nopean toiminnan, pahimmilta henkilövahingoilta kuitenkin vältyttiin.

Välikohtaus tapahtui lauantai-iltana (4.9.) Boisessa sijaitsevan The Shredder -klubin ulkopuolella Greyhawkin keikan jälkeen. Wall ystävineen huomasi klubin edustalla uhkaavasti käyttäytyneen miehen, joka basistin mukaan oli muun muassa esittänyt ampuvansa ihmisiä sormillaan.

”Aavistin pahaa. Joskus sitä törmää tyyppeihin, jotka ovat kamoissa tai kännissä ja he ovat todella vihaisia, huutavat ja puhuvat sekavia. Mutta tämä tyyppi vaikutti todella kylmältä”, Wall muisteli tapausta KTBV:n uutislähetyksessä.

Wall ja pari muusikkoa toisesta bändistä (jonka nimeä ei uutisessa mainita) estivät tämän oudosti käyttäytyneen miehen, 26-vuotiaan Ethan Byrdin, pääsyn klubin sisätiloihin, jonka jälkeen Byrd haki autostaan aseen. Aseen huomattuaan Wall päätti toimia. Miesten painiessa Byrd onnistui ampumaan basistia jalkaan ja pakeni paikalta, mutta poliisit saivat ampujan kuitenkin nopeasti kiinni.

Greyhawk julkaisi tapauksesta sunnuntaina myös oman tiedotteen Facebookissa ja kertoivat Wallin toipuva kotonaan Seattlessa. Mitään suuria ja peruuttamattomia vaurioita ei Wallille onneksi ampumisesta seurannut. Yhtye haluaa kiittää kaikkia faneja tuesta sekä poliiseja ja sairaalan henkilökuntaa hyvästä ja nopeasta toiminnasta.

”Haluamme myös korostaa, että ampuja ei ollut keikalla yleisössä eikä hänellä ole meidän tietojemme mukaan mitään yhteyksiä Boisen metalliskeneen. Olemme saaneet kuulla, että tämä yksilö oli häiriköinyt ja uhkaillut ihmisiä muualla kaupungissa jo ennen välikohtausta, eli on melko selvää, että hän vain etsi hankaluuksia satunnaisesti. Emme anna tämän välikohtauksen varjostaa muuten hienoa kokemustamme keikkapaikasta ja yleisesti Idahon metalliyhteisöstä. Emme malta odottaa, että saamme taas mahdollisuuden palata Boiseen ja rokata The Shredderillä jälleen!” yhtye kommentoi.

Asiasta uutisoi Loudwire.