”The Hirvi on takas, horot” – thrash/speed metal -yhtye jaksaa raivota 30 vuoden jälkeenkin, julkaisi uutta materiaalia

01.06.2017

Suomessa koettiin 80-luvun lopulla thrash/speed metal -buumi. Yksi tästä aallosta nousseista yhtyeistä oli The Hirvi, joka tunnettiin kimuranteista riffeistään ja kovista keikoistaan, joita yhtye ehtikin lyhyen olemassaolonsa aikana heittämään lukuisia aina nuorisotaloista festivaaleihin saakka. Nyt, lähes 30 vuoden jälkeen, The Hirvi rynnistää takaisin suu vaahdossa ja sarvet tanassa. Eikä raivo ole vuosikymmenten saatossa laantunut, vakuuttaa alkuperäisjäsenistä edelleen mukana oleva laulaja-kitaristi Juha Virtanen.

“Nythän sitä vasta jaksaa. Teinit ei tiedä vitutuksesta vielä mitään. Me ja Paavo Väyrynen tiedetään”, Virtanen toteaa.

Virtasen lisäksi yhtyeessä vaikuttavat alkuperäisjäsenistä lisäksi basisti Jusa Löytökorpi, jonka lisäksi nykyrivistö on täydennetty Rytmihäiriöstä tutulla Otto Luotosella (rummut) sekä Murenasta ja Khromasta tutulla Joni Tanskalalla (kitara). The Hirven nykyinkarnaatio on julkaissut tuoretta materiaalia lyriikkavideon muodossa, jonka voit kuunnella tuosta alta.

Keikkojen lisäksi yhtyeen suunnitelmissa on korjata aikanaan köyhäksi jäänyt julkaisupuoli, joka käsittää tähän mennessä vain studiodemon ja muutamia treeniäänityksiä. Bändi hajosi aikanaan juuri ensimmäisen pitkäsoiton sopimisen aikaan

“Setti on kasassa ja bensaa tankissa eli tien päälle suunnataan ASAP. Äänitepuolella tavoitteena on viimein The Hirven pitkäsoitto ja aika pitkälle nuo biisit on jo studiossa sahattukin. Keikkaa. Nauhaa. Ehkä pari uutta biisiä. Mitä bändit nyt tekee.”

“The Hirvi on takas, horot, ottakaa koppi”, Virtanen lähettää terveisiä.

Lisää luettavaa