Huntress-laulaja Jill Janus avautuu syöpädiagnoosista sekä pahoista mielenterveysongelmista

17.07.2015

Jenkkityylistä heavy metalia esittävän Huntressin laulaja Jill Janus on käynyt elämässään läpi kovia vaiheita. Revolver-lehdelle antamassaan haastattelussa nainen kertoo hiljattain todetusta kohdunrungon syövästä:

”Kun kirjoitimme kolmatta levyämme, tunsin, että sisälläni kasvaa jotain sopimatonta. Olimme kiertueella Amon Amarthin kanssa ja rupesin vuotamaan verta todella kovasti kuukautisteni välillä. Minut tutkittiin, ja lääkäri löysi alkavan syövän kohdustani. Minulle tehtiin kohdunpoisto, ja tiedän, että tulen selviämään siitä. Olen selvinnyt paljon pahemmastakin.”

Janus kertoo samaan syssyyn kamppailleensa mielenterveysongelmien kanssa lähes koko nuoruutensa:

”Kun olin parikymppinen, minulla todettiin kaksisuuntainen mielialahäiriö. Ensimmäiset merkit huomasin jo 13-vuotiaana, mutta kamppailin asian kanssa läpi kouluvuosieni. Sairaus muuttui kuitenkin todella vaaralliseksi juuri parikymppisenä, kun asuin Manhattanilla, ja kävin läpi todella vaikeita aikoja. Silloin sain apua sairauteeni, joka kehittyi sittemmin skitsofreniaksi sekä sivupersoonahäiriöksi.

Olin jatkuvasti itsetuhoinen, olin sitä hyvin varhaisesta nuoruudesta lähtien. Noin 25-vuotiaana sairastuin todella rajuun maniaan, minkä ansiosta en muista monen vuoden ajalta juuri mitään. Pitkäkestoinen muistini on kadonnut lähes kokonaan ja minulla on vaikeuksia muistaa nimiä, kasvoja ja jopa paikkoja. Saatamme olla jossain keikalla, ja kitaristimme Blake (Meahl) sanoo, että ’olemme soittaneet täällä kahdesti aiemminkin’, mutta tämä ei soita minulla mitään kelloja.”

Huntressin kolmas levy Static julkaistaan 25. syyskuuta Napalm Recordsin toimesta.

huntress_static

1. Sorrow
2. Flesh
3. Brian
4. I Want to Wanna Wake Up
5. Mania
6. Four Blood Moons
7. Static
8. Harsh Times on Planet Stoked
9. Noble Savage
10. Fire in My Heart

Lisää luettavaa