Iced Earth -laulaja ei jatka enää bändissä – ”Monella tapaa paras mahdollinen ratkaisu”

Stu Block kertoi sosiaalisessa mediassa eronneensa bändistä.

15.02.2021

Iced Earth on viime aikoina ollut otsikoissa ainoan alkuperäisjäsenensä, kitaristi Jon Schafferin (artikkelikuvassa toinen vasemmalta) oltua mukana loppiaisen mellakassa, jossa Donald Trumpin kannattajat tunkeutuivat kongressitaloon Washington DC:ssä. Schafer etsintäkuulutettiin ja tämä ilmoittautui myöhemmin omatoimisesti viranomaisille. Schafferia syytetään kaikkiaan kuudesta eri rikoksesta kuten valtion toiminnan häiritsemisestä, vahingonteosta sekä henkilöön tai omaisuuteen kohdistuneesta väkivallanteosta.

Kitaristin tekojen seurauksena levy-yhtiö tiputti Iced Earthin sekä Schafferin sivuprojektin Demons & Wizardsin listoiltaan ja Blind Guardianin Hansi Kürsch sanoi jättävänsä Demons & Wizardsin. Nyt myös Iced Earthin laulajana kymmenen vuotta toiminut Stu Block (kuvassa keskellä) on ilmoittanut eroavansa Iced Earthista. Block kertoi asiasta Facebook-sivuillaan.

”On aikoja ja tilanteita, jolloin täytyy pysähtyä ja tarkastella elämäänsä, työtään ja tulevaisuudennäkymiään hieman tarkemmin. Siihen liittyen olen informoinut Jonia ja hänen nykyistä manageriporukkaansa, että olen tästä hetkestä lähtien poissa Iced Earthin riveistä”, Block kirjoittaa.

”Ennen tätä henkilökohtaista päätöstä tarvitsin muutaman viikon käydäkseni koko tilanteen läpi sekä kunnioittaa muiden leiriläistemme vastaavaa prosessointia. Kiitän, että olette kunnioittaneet tätä aikaa. Tämä on monella tapaa paras mahdollinen ratkaisu niin henkilökohtaisen kuin ammatillisen kasvun kannalta. On aika mennä eteenpäin, parantua ja selvitä. Paljon rakkautta ja kunnioitusta kaikille. Älkääkä huoliko, sillä jännittäviä uutisia on luvassa piakkoin. On aika aloittaa uusi luku. Olkaa hyviä toisillenne.”

Lisää luettavaa