Iron Maidenia fanittava rehtori pysyy virassaan vanhempien erovaatimuksista huolimatta

Tapauksen saama maailmanlaajuinen huomio yllätti kaikki osapuolet täysin.

18.10.2021

Pari viikkoa sitten Kanadan Ontariossa sijaitseva Edenin koulu nousi otsikoihin ympäri maailman, kun eräiden opiskelijoiden vanhemmat laittoivat pystyyn vetoomuksen, jossa vaadittiin koulun rehtori Sharon Burnsin erottamista tai siirtämistä toiseen kouluun. Vanhemmat olivat nimittäin huolestuneet Burnsin julkaistua sosiaalisessa mediassa kuvia, joissa tämä heidän mukaansa esitteli ”saatanallisia symboleja” sekä ”saatanallisia harjoitteita”.

Burnsin julkaisemissa kuvissa esiintyi muun muassa Iron Maidenin Eddie-maskottia esittävä nukke, paperilappu, johon oli kirjoitettu luku 666 sydämen sisään sekä kaikenlaisia Iron Maiden -oheistuotteita. Yhdessä kuvassa metallimusiikin ystäväksi tunnustautuva Burns poseeraa Maiden-paita päällään ja näyttää kädellään pirusarvimerkkiä.

Burnsin erottamista vaatinut, nyt jo suljettu adressi keräsi reilut 500 allekirjoitusta. Burnsin tueksi perustettiin myös erillinen vetoomus, joka puolestaan keräsi yli 20 000 allekirjoitusta.

National Post uutisoi nyt, että koululautakunta on kuullut asiassa sekä rehtoria että eroamista vaatineen vetoomuksen perustajia eikä tapaus vaadi sen enempää toimenpiteitä suuntaan tai toiseen.

”Uskomme, että musiikkimaku on subjektiivinen asia ja tuemme sitä, että sekä opiskelijamme että henkilökuntamme nauttivat laajasti eri musiikkityyleistä”, lautakunnan puheenjohtaja Kim Sweeney kommentoi National Postille.

”Tiedämme, että rouva Burns on intohimoinen ja vannoutunut opettaja, joka on onnellisimmillaan, kun saa keskittyä oppilaisiinsa ja olla heihin yhteydessä.”

Sekä Sweeney että kaupunginhallitukseen kuuluva Karrie Porter sanovat olevansa erittäin hämmentyneitä siitä, että tästä tapauksesta on uutisoitu niin laajasti ympäri maailman.

”Olen yllättynyt, että tapaus paisui tällä tavalla. Se on samaan aikaan sekä hauskaa, hölmöä että turhauttavaa”, Porter kommentoi lehdelle.

Porter uskoo koulun historialla olevan vaikutusta tapaukseen. Edenin koulu perustettiin 1930-luvulla ja se oli alkujaan yksityinen kristillinen oppilaitos. Siitä tuli julkinen koulu 1980-luvun lopulla, mutta siellä järjestetään yhä paljon yksityisesti rahoitettua kristillistä iltapäiväkerhotoimintaa.

”Luulen, että koulun yllä on edelleen joitain jännitteitä, jotka johtuvat yhteiskunnan ja koulun muutoksista. Se on varmasti näkynyt myös tässä tapauksessa.”

Lisää luettavaa