Islannin folk metal -ylpeys Skálmöld juhlistaa vuosikymmenen mittaista uraa – livevideo tulevalta dvd:ltä katsottavissa

Skálmöldin ura on päässyt hyvään vauhtiin.

23.07.2020

Erityisesti kotimaassaan Islannissa suurta suosiota nauttiva Skálmöld julkaisi ensimmäisen levynsä Baldurin tasan kymmenen vuotta sitten, mistä johtuen on tullut aika juhlia pyöreitä.

Bändi on purkittanut tämän kunniaksi 10 Year Anniversary – Live in Reykjavík -livejulkaisun, joka on ulkona 25. syyskuuta.

Ensimmäiseksi näytteeksi on valittu vuoden 2016 Vögguvísur Yggdrasils -levyltä alkujaan löytyvä Niðavellir, jonka kerrotaan olevan yksi Skálmöldin tavaramerkkikappaleista.

”Perustimme Skálmöldin vuoden 2009 lopussa. Se ei ollut mitään vakavaa; meillä oli vain tarkoituksena pitää aidosti hauskaa ja soittaa silloin tällöin vähän metallia”, bändin taholta muistellaan.

”Pikakelaus kymmenen vuotta eteenpäin, ja juhlimme Live in Reykjavík -dvd:n julkaisua. Se äänitettiin Islannin pääkaupungin sydämessä kolmen loppuunmyydyn keikan aikana. Tässä on Skálmöld sen puhtaimmassa muodossa – lavalla, ammentaen mahtavien faniemme energiasta. Olemme ylpeitä ja iloisia päästessämme jakamaan tämän kanssanne. Nauttikaa!”

1. Heima
2. Árás
3. Að hausti
4. Fenrisúlfur
5. Narfi
6. Miðgarðsormur
7. Niflheimur
8. Með fuglum
9. Mara
10. Móri
11. Niðavellir
12. Að vetri
13. Dauði
14. Gleipnir
15. Með jötnum
16. Kvaðning
Bonus: Bändidokumentti

Lisää luettavaa