Jay Jay French: Iron Maiden halusi esiintyä festivaaleilla ennen Twisted Sisteriä – ”Meidän jälkeemme ei riitä enää happi”

02.03.2017

Viime vuonna jäähyväiskiertueella pyörähtäneen Twisted Sister -yhtyeen kitaristi Jay Jay French hehkutti bändin keikkoja vieraillessaan Sirius XM -radiokanavan Trunk Nation -ohjelmassa.

Porisperessäkin piipahtanut yhtye oli Frenchin mukaan edelleen niin kovassa iskussa, ettei kukaan halunnut esiintyä heidän jälkeensä festivaaleilla. Kitaristi sanoo esimerkiksi Iron Maidenin erikseen pyytäneen heiltä pariin otteeseen, että Twisted Sister soittaisi keskiyöllä ja Maiden kello kymmenen slotissa, joka on Frenchin mukaan se kaikkein paras soittoaika.

– Iron Maiden ja moni muu iso bändi halusi, että me päätämme festivaalin eivätkä he ja syitä on useita. Yksi syy – eikä suinkaan se vähäisin – on se, etteivät he halua soittaa kahdestatoista kahteen yöllä. Eivätkä he halua seurata Twisted Sisteriä, sillä meidän jälkeemme ei riitä enää happi, French toteaa.

French kertoo myös nähneensä videoita, joissa yleisö laulaa We’re Not Gonna Take It -hittiä muiden bändien keikoilla biisien välissä, mikä on omiaan saattamaan minkä tahansa bändin kiusalliseen tilanteeseen. French hämmästelee myös Iron Maidenin jättimäistä kiertuetuotantoa, jota hän pitää yliampuvana.

– He saapuivat paikalle mukanaan viisitoista puoliperävaunua. Viisitoista! Me ilmaannumme paikalle mukanamme kaksi merimiessäkkiä, kuusi kitaraa ja taustalakana, siinä se.

Lisää luettavaa