John Petrucci haluaa Dream Theater -fanien lopettavan spekulaatiot Mike Portnoyn paluusta – ”Olen tehnyt hyvin selväksi…”

Vanha bänditoveri kiertää Dream Theater -kitaristin kanssa tämän soolokiertueella, mutta se ei tarkoita, että Portnoy olisi palaamassa progemetallisuuruuden riveihin.

10.10.2022

Dream Theaterin perustajajäseniin kuulunut rumpali Mike Portnoy lähti pregemetallisuuruuden riveistä vuonna 2010 ja hänet korvasi Mike Mangini. Portnoy on kuitenkin pysynyt läheisenä ystävänä DT-kitaristi John Petruccin kanssa ja kaksikko on muun muassa soittanut yhdessä Liquid Tension Experiment -sivuprojektin viime vuonna julkaistulla kolmannella pitkäsoitolla sekä kaksi vuotta sitten ilmestyneellä Petruccin Terminal Velocity -soololevyllä.

Tänä syksynä Petrucci pääsi viimein kiertämään soololevynsä tiimoilta ja otti Portnoyn mukaan soittamaan rumpuja myös keikoille. Kiertueen avauskeikka pidettiin 5. lokakuuta Rhode Islandin Providencessa ja tämä oli ensimmäinen kerta 12 vuoteen, kun Portnoy ja Petrucci soittivat lavalla yhdessä.

Monet Dream Theater -fanit alkoivatkin heti haaveilla ja spekuloida Portnoyn paluusta Dream Theaterin riveihin, varsinkin kun aiemmin tänä vuonna Portnoy ja DT-laulaja James LaBrie saivat pitkään poikki olleet välinsäkin paikattua. Tuoreessa Trunk Nationin haastattelussa John Petrucci kuitenkin alleviivaa, että näin ei tule tapahtumaan.

”Olen tehnyt hyvin selväksi, mitkä minun ja Miken aikomukset ovat. Ne asiat, joita teemme yhdessä – soolojuttuni ja Liquid Tension Experiment – ovat oma juttunsa ja Dream Theater on täysin omansa”, Petrucci painottaa.

”Meillä on 12 vuotta yhteistä historiaa Mike Manginin kanssa, joten minulle on tärkeää, ettei ihmisille jää väärää käsitystä tästä, koska se ei ole hyväksi kenellekään. Ehkä olen itsekäs, mutta tunnen olevani todella onnekas, kun saan tehdä juttuja [Portnoyn] kanssa ja olla Dream Theaterissa Manginin kanssa. Olen hemmoteltu, koska pääsen soittamaan maailman parhaimpien rumpalien kanssa.”

Petrucci sanoo kuitenkin ymmärtävänsä, miltä vanhoista Dream Theater -faneista tuntuu nähdä hänet ja Portnoyn pitkästä aikaa samalla lavalla.

”Ihmiset ovat iloisia nähdessään sen yhteyden. Kaikki asiaan liittyvät kuvat ja kommentit ovat tyyliin: ’Tämä tekee minut niin iloiseksi, että itken onnesta’ ja niin edelleen. Tuollainen ylitsevuotavan positiivinen reaktio Dream Theater- ja Portnoy-yhteisöiltä on ihan mahtavaa. Rakastan sitä ja niin sen kuuluu mennäkin.”

Lisää luettavaa