”Jonkun täytyisi tehdä kirja kaikista Lemmyn lausahduksista” – Rob Halford muistelee edesmennyttä ystäväänsä

"Hän oli rock 'n' rollin ruumiillistuma paitsi musiikissa myös siinä, että hän sanoi aina suoraan, mitä ajatteli. Hänellä oli aina mielipide asiaan kuin asiaan ja se oli aina hyvin lemmymäinen", Judas Priest -laulaja toteaa.

30.12.2021

Jouluaattona vuonna 1945 syntyneen Motörhead-keulakuva Lemmy Kilmisterin kuolemasta tuli 28. joulukuuta kuluneeksi tasan kuusi vuotta. Revolver-lehti muisti sekä miehen syntymä- että kuolinpäivää haastattelemalla tämän läheisiä muusikkoystäviä, jotka kertoivat sitten omia tarinoitaan ja muistojaan edesmenneestä suurmiehestä.

Yksi Revolverin haastateltavista oli Judas Priestin Rob Halford, joka sanoi Lemmyn herättäneen hänessä aina hieman pelonsekaistakin kunnioitusta, koska tämä oli – ja on yhä – elämää suurempi persoona.

”Kun puhut kenen tahansa kanssa Lemmystä, näet heti mielessäsi sen kuvan tyypistä cowboy-bootseineen, farkkuneineen, luotivöineen. nahkatakkeineen ja viiksineen. Hänellä oli todella voimakkaat fyysiset piirteet, jotka liittyvät hänen persoonaansa”, Halford tuumaa.

”Jonkun täytyisi tehdä kirja kaikista Lemmyn lausahduksista, koska hän ei koskaan jarrutellut. Rakastin sitä hänessä eniten. Hän oli rock ’n’ rollin ruumiillistuma paitsi musiikissa myös siinä, että hän sanoi aina suoraan, mitä ajatteli. Hänellä oli aina mielipide asiaan kuin asiaan ja se oli aina hyvin lemmymäinen, haha!”

”Hänellä oli hyvin ainutlaatuinen tapa katsoa maailmaa, koska hän oli todella viisas. Hän oli oikea lukutoukka ja rakasti sotahistoriaa ja -muistoja. Jo hänen terävä tapansa puhua ja ajatella teki hänestä merkittävän.”

Halfordin ja Lemmyn laulutyylit ja -äänet eivät voisi olla kauempana toisistaan, joten mitä Halford sitten ajattelee Lemmystä laulajana ja muusikkona ylipäänsä?

”Kenelläkään ei ollut sellaista ääntä eikä tule olemaan. Hänen äänensä oli täydellinen siihen soundiin, joka Motörheadilla oli. Toisen laulajan kanssa se ei olisi ollut enää Motörhead. Joten myös se on erittäin tärkeä piirre hänessä ja osa sitä kokonaisuutta, mitä ihmiset ajattelevat Motörheadista”, Halford tuumaa.

”Hän oli myös fantastinen basisti. Kuuntelin juuri hiljattain Overkill-levyä ja nimenomaan hänen bassotteluaan. Hän todellakin määritteli oman soundin. Kaikki kitaristit ja basistit aina pyrkivät siihen, mutta hän onnistui siinä. Lisäksi hän oli mahtava biisintekijä. Ihmisille tulee aina ensimmäisenä mieleen Ace of Spades tai Eat the Rich, mutta Motörhead julkaisi kaikkiaan 22 studiolevyä.”

Lisää luettavaa