Mikkey Dee muistelee ensimmäistä esiintymistään Motörheadin riveissä – ”Minusta se oli hirveä keikka, mutta muista bändi kuulosti paremmalta kuin aikoihin”

Dee sanoo joutuneensa heti syvään päätyyn, koska bändi ei treenannut ennen keikkoja.

Lemmy ja Mikkey Dee.

Motörheadin pitkäaikaisin rumpali, vuodesta 1992 yhtyeen viimeisiin hetkiin saakka soittanut Mikkey Dee sanoo ensimmäisen keikkansa bändin riveissä olleen hänestä hermoraastava ja kamala kokemus. Tämä johtui Deen mukaan pääasiassa siitä, että hänet heitettiin tuoreeltaan niin sanotusti syvään päähän.

”Emme treenanneet ennen keikkaa. Bändillä ei ollut tapana treenata. Lemmy (Kilmister) vain sanoi, että kunhan soitat edes puoliksi niin hyvin kuin Kingin kanssa”, Dee muistelee Noise 11:n haastattelussa ja viittaa King Diamondin yhtyeeseen, jossa rumpali soitti ennen Motörheadin kelkkaan hyppäämistä.

”Minusta se oli hirveä keikka, mutta muista bändi kuulosti paremmalta kuin aikoihin. Lemmy sanoi, että se oli paras keikka 15 vuoteen. Minä olin vain, että ei, ei, ei, ei…”

Eikä asiaa yhtään ainakaan helpottanut se, että Dee tuli bändiin täyttämään vielä Phil ”Philthy Animal” Taylorin saappaat.

”Minun piti ansaita niin bändin kuin fanien luottamus. Näyttää, että olin oikea tyyppi tähän hommaan ja aion paiskia hulluna töitä. Olin rumpalina hyvin erilainen, joten muutoksia tulisi tapahtumaan musiikissa ja tavassa lähestyä rumpuja. Aika oli kuitenkin otollinen muutokselle ja mielestäni me nostimme Motörheadin toiselle tasolle monella eri tavalla.”

Deen onneksi yhtye otti pian tavaksi treenata ennen kiertueita ja rumpalista bändin soitto ja soundi paranikin selvästi ensimmäisen kiertueensa jälkeen.

”Tulimme Englantiin ja treenasimme pari päivää. Sitten Lemmylle treenaamisesta tuli lähes pakkomielle.”