Jos Dickinson ei pystyisi enää laulamaan, voisiko Iron Maiden vielä jatkaa? – Bruce kertoo oman mielipiteensä

Kunhan lavalla ei nähdä mitään hologrammeja, niin kyllä se on mahdollista, tuumaa Dickinson.

14.06.2022

Iron Maiden -solisti Bruce Dickinson sanoo Daily Starin Wired-kolumnissa, että jos hän ei jostain syystä pystyisi enää hoitamaan lauluhommiaan keikoilla, yhtye voisi hänen puolestaan jatkaa toisen laulajan kanssa. Hänellä on kuitenkin muutamia ehtoja.

”Jos huomenna en pystyisi laulamaan neljää biisiä enempää illan aikana, haluaisin muiden jätkien jatkavan ja minä saisin valita korvaajani. Minä ilmestyisin silloin tällöin ja toinen laulaja hoitaisi loput”, Dickinson tuumaa.

”Katsokaa vaikka Keith Richardsia. Hän kärsii nivelreumasta eikä ole joka ilta aivan parhaimmassa iskussa. Mutta hänellä on muut kitaristit tukenaan. Se on kuitenkin The Rolling Stones, eikä se tunnu ketään haittaavan. Mutta oli miten oli, mikään edellä puhutuista ei ole toteutumassa.”

Kun Dickinson viimeksi lähti bändistä keskittyen soolouraansa, hänen tilalleen valittiin suht tuntematon Blaze Bayley Wolfsbane-yhtyeestä. Valtaosa faneista oli valinnasta kummissaan, koska Bayley ja Dickinson olivat laulajina niin erilaisia ja eri tyylisiä ja Bayleyn kanssa julkaistut The X Factor– ja Virtual XI -albumit eivät nautikaan järin suurta suosiota. Vaikka Dickinson onkin sanonut kunnioittavansa ja ihailevansa Bayleyn työtä Maidenissa, on silti ihan ymmärrettävää, että hän haluaa olla vaikuttamassa hypoteettisen korvaajansa valintaan.

Niin, ja hologrammeihin tai abbamaisiin virtuaalihahmoihin Dickinson ei todellakaan suostu.

”Se olisi maanpäällinen helvetti. En ihan oikeasti ymmärrä, mikä sellaisen pointti on.”

Lisää luettavaa