Jos Slashilta kysytään, kaikkien aikojen raskain riffi löytyy Black Sabbath -klassikosta

Mikään ei ole niin raskasta kuin Sabbath Bloody Sabbathin väliosa, sanoo Guns N' Roses -kitaristi.

08.03.2022

Kaikkien aikojen raskain kitarariffi on lähtöisin Tony Iommin kynästä ja se löytyy Black Sabbathin Sabbath Bloody Sabbath -kappaleen väliosasta. Näin siis ainakin Guns N’ Roses -kitaristi Slashin mukaan.

Se välikohta, kun biisi lähenee loppua? Mikään ei ole sitä raskaampaa. En saa päähäni yhtäkään bändiä, jolla olisi yhtä raskas riffi kuin Sabbath Bloody Sabbathissa”, Slash sanoo tuoreessa Matt Pinfieldin haastattelussa.

Iommi ja Sabbath ovat tehneet suuren vaikutuksen lukuisiin muusikkoihin ja soittajiin eikä Slash ole tässä asiassa poikkeus. Suurimman vaikutuksen kitarasankariin teki Black Sabbathin vuonna 1970 ilmestynyt debyytti.

”Kun miettii, millainen maisema musiikillisesti siihen aikaan oli ja miten sinne yhtäkkiä tulee tämä yksi, synkkä levy, joka yksinään loi pimeän hevimetallin ja raivasi polun kaikille muille”, Slash toteaa.

”Rakastan myös Sabbath Bloody Sabbath -levyä. Tai siis, kaikki ne levyt ovat hyviä, mutta debyytti ja Sabbath Bloody Sabbath ovat ne, jotka ovat tehneet minuun suurimman vaikutuksen.”

Alla vielä muistutus, miten se Sabbath Bloody Sabbath oikein menikään. Slashin viittaama riffi alkaa ajassa 3:19. Kappaleen alta voit kuunnella puolestaan Slashin koko haastattelun.

Lisää luettavaa