Joukko tanskalaismedioita boikotoi Volbeatia – syynä lehdistön epäreilu kohtelu

Yhdeksän tanskalaismediaa ei aio kirjoittaa bändin uudesta levystä mitään.

02.08.2019

Tanskalaisyhtye Volbeat on tänään julkaissut uuden Rewind, Replay, Rebound -pitkäsoittonsa. Vaikka yhtye onkin yksi Tanskan menestyneimmistä yhtyeistä ja luonnollisesti iso juttu kotimaassaan, yhdeksän tanskalaismediaa on päättänyt boikotoida bändiä ja olla kirjoittamatta uudesta levystä arvioita tai haastatella muusikkoja sen tiimoilta.

Boikotti johtuu parin vuoden takaisesta tapauksesta, kun Ekstra Bladetin ja Devilutionin toimittajilta evättiin pääsy bändin keikalle Kööpenhaminassa. Päätöstä ei perusteltu millään tavalla, mutta lehdet olivat aiemmin julkaisseet negatiivisia arvosteluja bändistä. Samoilta medioilta estettiin pääsy yhtyeen keikalle myös viime kesäkuussa. Lehtien mukaan yhtye oli tämän lisäksi ohjeistanut levy-yhtiö Universalia, etteivät nämä saa toimittaa Ekstra Bladetille tai Devilutionille uuden levyn promomateriaaleja arvosteluja varten.

Tästä syystä Ekstra Bladet ja Devilution sekä näille tukea antavat Information, Politiken, Berlingske, Jyllands-Posten, Poplish, Blastbeat sekä Gaffa julkaisivat yhteisen tiedotteen, jossa nämä syyttävät yhtyettä ja sen managereita lehdistönvapauden rajoittamisesta ja toteavat, etteivät aio kirjoittaa bändistä tai sen konserteista ja levyistä niin kauan, kun yhtye itse boikotoi tiettyjä toimittajia ja medioita.

Aiheesta uutisoi englanniksi muun muassa Blabbermouth. Ekstra Baldetissa julkaistun alkuperäisen tiedotteen ja artikkelin voit lukea täältä.

Lisää luettavaa