Judas Priest kieltäytyi tarjouksesta kiertää Iron Maidenin kanssa Tim Owensin aikana – ”Mikä minä olen heitä neuvomaan?”

Laulaja myöntää, ettei ollut aina ihan samaa mieltä kaikista bändin päätöksistä, muttei halunnut kuitenkaan lähteä astumaan kenenkään varpaille.

05.01.2022

Tim ”Ripper” Owens toimi heavy metal -suuruus Judas Priestin laulajana vuosien 1996 ja 2003 välillä ja oli mukana kahdella pitkäsoitolla (Jugulator, 1997 ja Demolition, 2001). Who’s Your Band? -podcastissa hiljattain vieraillut Owens, joka nykyään laulaa ex-Judas Priest -kitaristi KK Downingin KK’s Priest -yhtyeessä, muisteli aikojaan hevilegendan riveissä ja myöntää, ettei tuntenut olevansa asemassa, jossa voisi tuoda mielipiteitään julki tasa-arvoisena jäsenenä. Toisaalta se tunne kumpusi laulajan mukaan enemmänkin hänestä itsestään.

”Jätkät olivat kuitenkin tehneet sitä hommaa jo niin kauan ja kunnioitin heitä sen vuoksi. Mikä minä olen heitä neuvomaan?” Owens sanoo.

”Mutta minua kohdeltiin hyvin ja kaikki sujui hyvin luonnollisesti. Jos minulla oli todella jotain sanottavaa, saatoin sanoa sen ilman, että tunsin astuvani kenenkään varpaille. Jätin kuitenkin itseni tarkoituksella taka-alalle ja annoin muiden tehdä päätöksiä. Olivathan he päässeet syystä siihen asemaansa.”

Owens kuitenkin myöntää, että kaikki bändin ja heidän manageriportaansa päätökset eivät tuntuneet laulajasta oikeilta. Yhtye esimerkiksi kieltäytyi sellaisista kiertueista, jotka Owens olisi tehnyt.

”Sanotaan näin, että minä vain katsoin ja otin opikseni. Mitä tahansa he tekivätkin, pidin sitä sitten oikeana tai vääränä, opin siitä. Ozzfest-kiertueesta kieltäytyminen. Kieltäytyminen yhteisrundista Iron Maidenin kanssa. Pikkujuttuja, jotka silloin tuntuivat minusta huonoilta peliliikkeiltä”, Owens toteaa.

”Mutta kuitenkin 99,9 prosenttia asioista, jotka heiltä opin, olivat hyviä ja positiivisia ja auttoivat minua suuresti urallani.”

Priest ja Maiden kiersivät yhdessä joskus 1980-luvun alussa, jolloin Priest oli noussut suosioon British Steel -albuminsa (1980) myötä ja Maiden oli vasta aloittelemassa uraansa. Moni fani on unelmoinut brittisuuruuksien tekevän vielä joskus yhteisen kiertueen ja vaikka sellaista ei Owensin aikana tapahtunutkaan, toiveille on tullut viime aikoina vastakaikua molempien bändien suunnalta.

”Kun puhutaan [bändien välisestä] kilpailuasetelmasta, se on hyvin tervettä kilpailua. Se on sellaista ystävällistä, leikkimielistä kilpailua. Molemmat yhtyeet kuitenkin kunnioittavat ja ihailevat toisiaan. Siitä tulisi todellinen spektaakkeli, jos Priest ja Maiden olisivat yhdessä”, Priest-nokkamies Rob Halford kommentoi aihetta muutama vuosi sitten Consequence of Soundissa.

”Manageriemme pitänee lyödä päänsä yhteen, jotta sellainen saataisiin toteutettua. Mutta joo, miksipä ei?” tuumasi puolestaan Maiden-pääjehu Steve Harris.

YouTube video

Lisää luettavaa