Judas Priestin Rob Halford kertoo, miten uusi Invincible Shield -levy syntyi – ”Koko prosessi on uskomaton”

Laulajan mukaan uusi levy on tuttua Priestiä erilaisista näkokulmista katsottuna.

06.02.2024

Heavy metal -legenda Judas Priest julkaisee uuden Invincible Shield -pitkäsoittonsa 8. maaliskuuta. Kyseessä on järjestyksessään yhtyeen yhdeksästoista studioalbumi. Tuoreessa Alan Ovingtonin haastattelussa yhtyeen nokkamies Rob Halford avasi, millä tavalla uusi levy on syntynyt.

”Invincible Shieldin syntyprosessi on käytännössä sama kuin suurimmalla osalla Priestin levyjä. Kaksi kitaristia ja laulaja menevät aamulla yhdessä samaan huoneeseen tyhjin käsin ja päivän päätteeksi he ovat luoneet jotain, joka elää paljon pidempään kuin tekijänsä”, Halford toteaa.

”Kun minä, Glenn (Tipton, kitara) ja Richie (Faulkner, kitara) olemme samassa tilassa, riffejä vain lentelee. Se on yhtä jammailua, riffittelyä ja vapaata luovuutta. Se koko prosessi on uskomaton ja rakastan sitä kemiaa, joka välillemme syttyy. Se on jotain todella, todella ainutlaatuista.”

”Teknologia on totta kai vuosien mittaan kehittynyt valtavasti. Meidän historiamme ulottuu aina kelanauhoihin saakka, siitä digitaalisiin nauhoihin ja lopulta Pro-Tools -maailmaan. Täytyy olla varuillaan, ettei teknologian anna ottaa ohjia kirjoitus- ja äänitysprosessissa, koska on todella helppo jäädä jumiin siihen, että tekoäly tekee kaiken puolestasi. Olemme aina pysyneet siinä mielessä aitoina Priestin kanssa ja tulemme myös pysymään.”

Halford vastaa levyn lyriikoista ja sanoo niiden olevan uudella levyllä tuttua Priest-kauraa.

”Yritän aina kirjoittaa jotain uudella ja tuoreella tavalla, mutta Priestin kappaleissa on elementtejä, joita rakastamme tutkia yhä uudelleen. The Serpent and the King on klassinen tarina hyvän ja pahan välisestä kamppailusta, joka tulee aina olemaan osa ihmisyyttä. Panic Attack tutkii netin pimeää puolta. Invincible Shield taas kertoo meistä ja siitä, minkä puolesta seisomme. Levy on siis tuttua Priestiä, mutta monista eri näkökulmista ja perspektiiveistä katseltuna”, Halford tuumaa.

Lisää luettavaa