Keskikastista huipulle – haastattelussa Amestigon

Itävaltalainen Amestigon ei ole yltänyt kaksikymmenvuotiaalla urallaan huipputekoihin. Yllätys onkin melkoinen, kun bändi lyö odottamatta räpylään yhden vuoden 2015 tähän asti parhaista ja monipuolisimmista black metal -kiekoista.

05.06.2015

Uusi levynne Thier on huikea harppaus edeltävästä Sun of All Sunsista (2010). Mitä kuluneen viiden vuoden aikana on oikein tapahtunut?

– Eipä oikeastaan mitään kummempaa. Teemme hommia verkkaiseen tahtiin, mutta olemme keskittyneet jatkuvasti uuteen materiaaliin, treenanneet säännöllisesti ja todellakin miettineet kappaleiden sisältöä. Olemme hioneet biisit parhaaseen mahdolliseen kuntoon korkeampien voimien avulla, ja nyt on aika niittää satoa, kitaristi Wolf kertoo.

Mitä löytyy Amestigonin syvimmästä ytimestä?

– Syvin olemuksemme on musiikkimme, koska asiahan on yksinkertaisesti niin, että me olemme muusikkoja ja Amestigon on bändi. Olemme valinneet tämän taidemuodon omaksemme ja juurtuneet siihen pysyvästi.

– Toteutamme itseämme varmaan aika erikoisella tavalla, sillä pystymme periaatteessa kertomaan tuotoksistamme, tyylilajistamme ja biiseistämme, mutta emme pysty koskaan pukemaan sanoiksi sitä, mistä tässä yhtyeessä on pohjimmiltaan kyse. Ehkä meidän pitäisi olla runoilijoita tai kirjailijoita kyetäksemme siihen.

Mikä on mielipiteesi 1990-luvun alun myyttisestä Austrian Black Metal Syndicate -yhteisöstä? Oliko kyse vain nuorten jannujen puuhastelusta vai jostain aidosti syvemmästä?

– Oli mahtavaa nähdä niin erilaisista taustoista tulevien tyyppien työskentelevän tiukasti yhdessä, yhteiseen päämäärään tähdäten. Kaikki yhdistivät voimansa luodakseen jotain heitä itseään suurempaa, joten touhu oli ehdottomasti vakavalla pohjalla ja toimi sykäyksenä monelle uudelle jutulle.

– Syndikaatilla oli selkeä vaikutuksensa ja se herätti sekä positiivisia että negatiivisia reaktioita. Ihmiset kyselevät edelleen kiinnostuneina, mitä noihin aikoihin todella tapahtui. Pelkästään tämä kertoo mielestäni tarpeeksi toiminnan aitoudesta.

Haastattelu julkaistu Infernossa 5/2015.

Lisää luettavaa