Kirjoitusvirheellä ei vaikutusta AVI:n päätökseen – yli 50 hengen tilaisuuksia saa järjestää, mikäli yleisön turvallisuus on taattu

Aluehallintovirastot pysyivät maanantaina annetussa päätöksessään ministeriön mokasta huolimatta.

26.08.2020

Aluehallintovirastot antoivat maanantaina (24.8.) päätöksen koskien syyskuussa järjestettäviä yleisötapahtumia. Päätöksessä todettiin, että sisä- ja rajatuissa ulkotiloissa saa järjestää yli 50 hengen tapahtumia, mikäli yleisön turvallisuus taataan erityisjärjestelyin.

Päätös perustui Sosiaali- ja terveysministeriön ohjauskirjeeseen, johon oli päässyt lipsahtamaan paha kirjoitusvirhe – STM tarkoitti rajoitusten koskevan yli 500 hengen tapahtumia, mutta tiedotteesta yli tipahtanut yksi nolla pois. Ministeriö lähetti aluehallintovirastoille uuden ohjauskirjeen heti maanantaina virheen tultua ilmi.

Nyt AVI on kuitenkin tehnyt päätöksen, että sen maanantaina antama ohjeistus pysyy voimassa virheestä huolimatta eli 1. syyskuuta alkaen tarkat turvallisuusmääräykset koskevatkin yli 50 hengen tapahtumia 500 sijaan.

”Aluehallintovirastojen asiantuntijat käsittelivät syyskuuta koskevia päätöksiä ministeriön uuden ohjauskirjeen, kattavan asiantuntijaselvityksen ja -arvioinnin pohjalta tiistaina 25.8.2020. Johtopäätöksenä todettiin, että aluehallintovirastojen 24.8.2020 antamia päätöksiä ei ole aihetta muuttaa. Suomen epidemiologinen tilanne on kehittynyt epäsuotuisaan suuntaan ja todetut COVID-19-tapaukset ja joukkoaltistukset ovat lisääntyneet elokuun aikana. Tapahtumiin osallistutaan eri paikkakunnilla, jolloin tapahtumassa altistuneet voivat levittää infektiota laajalle alueelle. Rajoitukset ovat siten välttämättömiä kaikkien aluehallintovirastojen toimialueella”, AVI tiedottaa.

Tapahtumien enimmäisosallistujamääriä ei ole päätöksissä rajoitettu vaan kaiken kokoisia tapahtumia voi edelleen järjestää, kunhan niihin osallistuvien turvallisuudesta huolehditaan THL:n ja OKM:n ohjeen mukaisesti.

Lisää luettavaa