Kitaristi Bernie Tormé on kuollut – soitti muun muassa Gillanin ja Ozzy Osbournen yhtyeissä

Vakavaan keuhkokuumeeseen sairastunut kitaristi menehtyi viime sunnuntaina.

Uutisoimme helmikuun puolivälissä kitaristi Bernie Tormén joutuneen tehohoitoon vakavan keuhkokuumeen vuoksi. Nyt Tormén Facebook-sivuilla vahvistetaan, että kitaristi menehtyi sunnuntaina 17. maaliskuuta. Hän oli 66-vuotias.

Tormé tuli tunnetuksi Deep Purple -laulaja Ian Gillanin sooloyhtyeen kitaristina sekä onnettomuudessa menehtyneen Randy Rhoadsin korvaajana Ozzy Osbournen yhtyeessä. Osbourne-pesti jäi kuitenkin vain muutamien keikkojen mittaiseksi, sillä hänen soittoaan pidettiin liian bluesahtavana Ozzyn musiikkiin. Myöhemmin Tormé julkaisi soololevyjä ja oli mukana monissa eri kokoonpanoissa, kuten muun muassa Dee Sniderin Desperadossa. Tormén viimeisin soololevy Shadowland julkaistiin marraskuussa 2018.

”Surullinen päivä. Olemme jälleen menettäneet loistavan muusikon. Bernie oli lempeä sielu ja hänen sydämensä kultaa. Häntä tullaan kaipaamaan syvästi. Vilpittömät osanottoni hänen perheelleen, ystävilleen ja faneilleen”, Ozzy Osbourne kommentoi suru-uutista Dee Sniderin puolestaan jakaessa Desperado-kappaleen Tormén muistolle Twitterissä.

Bernie Tormey 18.3.1952 – 17.3.2019

Posted by Bernie Torme on Monday, March 18, 2019

‪What a sad day. We’ve lost another great musician. Bernie was a gentle soul with a heart of gold. He will be…

Posted by Ozzy Osbourne on Monday, March 18, 2019