KK Downing: Judas Priestin ilmoitus yhdellä kitaristilla keikkailemisesta oli kuin ”isku vasten kasvoja”

Downingin mukaan se oli loukkaus paitsi häntä, myös Glenn Tiptonia kohtaan.

25.01.2022

Judas Priest ilmoitti hiljattain lähtevänsä kiertueelle ainoastaan yhden kitaristin eli Richie Faulknerin voimin. Parkinsonin tautia sairastava Glenn Tipton joutui jättämään jo edellisen kiertueen väliin soittaen vain muutamilla biiseillä satunnaisilla pistokeikoilla ja Tiptonin tilalla nähtiin tuolloin yhtyeen edellisen Firepower-levyn tuottanut Andy Sneap, mutta alkuvuodesta yhtye julkaisi tiedotteen, jossa todettiin, ettei Sneap ole mukana tulevalla kiertueella ja Tipton nousee lavalle silloin kun terveys sen sallii.

Vahvasti kahden kitaristin yhteispeliin nojaavasta soundista tunnetun bändin ilmoitus herätti monissa luonnollisesti hämmästystä ja kummastusta ja myös Sneap itse sanoi, ettei ole tähän päätökseen tyytyväinen, mutta kunnioittavansa sitä kuitenkin. Eipä mennyt viikkoakaan, kun yhtye sitten jo pyörsikin päätöksensä ja ilmoitti, että Sneap on sittenkin mukana myös tulevalla kiertueella.

Bändin kiertuekokoonpanosekoilua on kommentoinut myös ex-kitaristi KK Downing, jolta kysyttiin aiheesta Rock of Nationsin haastattelussa. Downing kertoo olevansa yhtä hämillään kuin kaikki muutkin.

”So oli aika loukkaavaa minua ja myös Glenniä kohtaan. Se oli kuin isku vasten kasvoja. Että: ’Okei, te kaksi teitte sen, mutta meistä yksikin kaveri selviää siitä’. Se sai meidät ja tekemisemme tuntumaan turhalta. Olen aika varma, että Glenn on samaa mieltä kanssani siitä, että sillä on oikeasti arvoa”, Downing pohtii.

”Kulissien takana on varmasti tapahtunut jotain, mistä me emme tiedä.”

 

Lisää luettavaa