Kokeilullista black metalia tekevä Vesperith julkaisi odotetun debyyttialbuminsa – asiaa juhlistetaan uudella videolla

Quintessence on albumin pisin raita.

22.11.2019

Tamperelaisen Sariina Tanin pyörittämä Vesperith on tänään julkaissut jo ennakkoon paljon ylistystä ja hypeä osakseen saaneen nimikkodebyyttialbuminsa. Julkaisun kunniaksi tänään on julkaistu myös uusi video lähes 11-minuuttiselle Quintessence-kappaleelle. Videon voit katsoa tuosta yläpuolelta, koko levyn pariin pääset puolestaan tuosta alapuolelta.

Svart Recordsin julkaisema Vesperith sisältää kokeilullista black metalia, jossa sekoittuvat eteeriseen tunnelmointiin sekoittuu raakaa säröä. Levyn on kerrottu olevan artistin henkilökohtainen odysseia, jossa yhdistyvät niin Wolves in the Throne Room ja Darkspace kuin myös Swans ja Björk. Albumin tuotannon takaa löytyy Juho ”Jun-His” Vanhanen, joka on tuttu muun muassa Oranssi Pazuzu– ja The Waste of Space Orchestra -yhteyksistään.

”Vesperithin debyytti on sukellus totaalimustaan äärettömyyteen. Jostain syvältä sarastaa valonpilke. Juuri tässä on sen kauneus”, kommentoi toimittajamme Tomi Pohto, joka oli paikalla Kaivopuiston tähtitornissa järjestetyssä albumin ennakkokuuntelutilaisuudessa.

Lisää luettavaa