”Kokonaan lopettaminen ei ollut vaihtoehto” – Agallochin tuhkasta nousee Khôrada

30.08.2016

Pitkän linjan folk/black metal -yhtye Agalloch hajosi liitoksistaan keväällä. Bändin nokkamies John Haughm jätti muun yhtyeen taakseen, koska nämä eivät Haughmin mukaan olleet riittävän aktiivisia ja antavan yhtyeelle tarpeeksi aikaa.

Jäljelle jääneet Agalloch-muusikot kitaristi Don Anderson, basisti Jason Walton ja rumpali Aesop Dekker eivät kuitenkaan jääneet toimettomaksi vaan uusi bändi on jo vireillä. Khôradan täydentää kolmikon lisäksi entinen Giant Squid -vokalisti Aaron John Gregory.

”Emme halunneet Agallochin loppuvan. Muutoksia oli tehtävä, mutta Don, Aesop ja minä aioimme käyttää loppuvuoden uuden materiaalin säveltämiseen ja vuonna 2017 tarkoituksemme oli lähteä kiertueelle. Emme näe syytä, miksi Johnin eroaminen tarkoittaisi meidän loppuamme. Kokonaan lopettaminen ei ollut vaihtoehto missään vaiheessa”, basisti Walton toteaa yhtyeen Facebook-sivuilla julkaistussa tiedotteessa.

Yhtyeen soundissa tulee luonnollisesti kuulumaan kaikuja sekä Agallochista että Giant Squidista, mutta itsensä toistaminen ei ole nelikon intresseissä.

”Kunnioitamme molempien perintöä liikaa, jotta käyttäisimme niitä surutta hyväksemme. Haluamme luoda jotain uutta”, kitaristi Anderson sanoo.

Khôrada työstää parhaillaan debyyttialbumiaan.

Lisää luettavaa