Kommentti: Menit liian pitkälle, Lordi

Kirjoittaja ei olisi koskaan kuvitellut kirjoittavansa puolustuspuhetta Lordille.

Sosiaalisessa mediassa on jälleen kilpailtu mielensä eniten ja nokkelimmin pahoittamisesta. Digibarrikadeille nousseiden moralistien syyniin on tällä kertaa joutunut Lordin lyriikka. Lordi laulaa tuoreella levyllään opetuskappaleen nimeltä How to Slice a Whore.

Twitter ja Facebook ovat täyttyneet kauhisteluista, miten koko perheen ja kaikkien meidän ikioma Lordi voi laulaa tällaista misogyniaa. Osoittaahan huorittelu huonoa makua, mutta koko Lordin imagohan on rakennettu huonosta ja kornista mausta. Ihmisten silpominen on tietty aivan ok, niin kauan kun se tehdään miehille (Girls Go Chopping, 2008) tai lapsille (Blood Red Sandman, 2004).

Lordista kuvattu dokumentti osoitti, että maskin takana on elämään pettynyt mieslapsi. Hard rock -lyriikasta suuremman misogynistisen tai muun paheksuttavan sanoman tosissaan tulkitseminen osoittaa kuitenkin enemmänkin etsijän lapsellisuutta.

Koko perheen Lordi on yrittänyt Kuorosodan jälkeen karistaa koko perheen imagoa. Onko huoriensilpomisbiisi vaadittu askel? Kenties, mutta tuskin. Bändi kuitenkin soittaa yksinkertaisen pöljää hard rockia ja pukeutuu hirviöasuihin, vaikka valtaosa keikoista olisikin alaikäisiltä kielletyillä klubeilla.

Mikä yhdistää mielensäpahoittajia? Heille rock edusti kapinaa ja he kuvittelevat edelleen olevansa liberalismin ja sananvapauden äänitorvia. Todellisuudessa he ovat saman ikäisiä kuin Tipper Gore vuonna 1985.

Valitettavasti porttiteoria pätee myös musiikissa. Kun kiellätte Lordin kuuntelun, lapsenne suorittavat pian lääketieteellisiä operaatioita jääpiikeillä (Cannibal Corpse, Icepick Lobotomy, 2014) ja syövät paskaa (Autopsy, Shit Eater, 1995).

Mutta eipä mennä asioiden edelle. Huomenna voidaan siirtyä Scare Force Onen (2014) biisiin numero seitsemän: Cadaver Lover. Siis kohtahan lapsemme ovat kaivamassa Hietsun hautausmaalta ruumiita irstaisiin rakkaudenriitteihin! Menit liian pitkälle, Lordi.