Korn-kitaristi muistelee synkkää aikaa, joka eskaloitui poliisin rynnäkköön – ”He pidättivät minut ja näkivät, etten ollut kunnossa”

James "Munky" Shaffer päätti raitistua tapauksen jälkeen.

03.02.2022

Korn julkaisee perjantaina 4.3. uransa neljännentoista pitkäsoiton Requiem. Tuoreessa Metal Hammer -lehden haastattelussa kitaristi James ”Munky” Shaffer toteaa tämän olevan melkoinen ihme, kun miettii yhtyeen jäsenten historiaa erilaisten päihteiden kanssa. Hänestä on ihme, että kaikki bändin jäsenet ovat ylipäänsä yhä elossa ja kertoo esimerkiksi oman synkimmän hetkensä, joka ajoittuu jonnekin vuoden 2008 tienoille.

”Kun isäni kuoli, retkahdin pahasti huumeisiin ja alkoholiin. Olin nyt menettänyt molemmat vanhempani enkä halunnut käsitellä asiaa. Minulla on kaunis talo rannalla ja käytännössä lukitsin itseni sinne, pimensin kaikki ikkunat ja huudatin musiikkia täysillä joka huoneessa. Ennen minua se oli hyvin rauhallinen naapurusto, joten he totesivat, että nyt saa riittää”, Munky kertaa.

”Eräs päivä tämä poliisi sitten koputti oveeni joskus aamukuudelta, auringon noustessa. Hän kysyi minulta, onko minulla aseita talossa. Vastasin: ’Jos on, niin sinä olet ensimmäinen, joka saa tietää siitä’ ja paiskasin oven kiinni hänen naamansa edestä. Varttia myöhemmin poliisin karhuryhmä oli taloni ulkopuolella. He pidättivät minut ja näkivät, etten ollut kunnossa. He näkivät hyvin selvästi, että okei, hän on paitsi aineissa ja kännissä, mutta myös henkisesti epävakaa. Heräsin psykiatriselta osastolta käsiraudalla sänkyyn kiinnitettynä, jossa minua pidettiin 72 tuntia. Se oli hetki, kun tajusin, etten voi enää jatkaa näin.”

”Jos naapurini eivät olisi silloin soittaneet poliisit tai jos olisin asunut yksinäni omilla tiluksillani, olisin luultavasti nyt kuollut.”

Korn juhlistaa uutta albumiaan livestriimikeikalla, jota pääsee katsomaan Youtuben välityksellä. Striimikeikka alkaa 4.2. aamukuudelta Suomen ajassa.

YouTube video

Lisää luettavaa