Kotimainen progemetalliryhmä Simulacrum solmi levydiilin arvostetun italialaisyhtiön kanssa – kolmas albumi tekeillä

Turkulaisyhtyeessä puhaltelevat muutenkin uudet tuulet.

Arvostettu italialainen levy-yhtiö Frontiers Music Srl on kiinnittänyt rosteriinsa turkulaisen progemetalliyhtye Simulacrumin. Lafka tulee julkaisemaan yhtyeen parhaillaan työn alla olevan kolmannen pitkäsoiton.

”Frontiers on aina ollut meille ykköslafka ja olemme iloisia, että tässä vaiheessa uraamme löysimme näin mahtavan rikoskumppanin. Nyt kun takanamme on iso yhtiö, joka uskoo tekemisiimme, voimme jatkaa rakastamamme laatumusiikin luomista. Bändinä tavoitteemme on tehdä musiikkia, joka jää kuulijan mieleen pitkäksi aikaa vielä ensikuuleman jälkeen. Uusi albumi, jota työstämme, on kovaa iskevää melodista progemetallia, joka kumartaa niille vanhoille yhtyeille joita rakatamme unohtamatta sotkea mukaan parhaita elementtejä moderneilta bändeiltä”, kertoo kosketinsoittaja Christian ”Chrism” Pulkkinen ja luettelee uudelta levyltä kuuluvan kaikuja muun muassa Dream Theaterilta, Kansasilta, Symphony X:ltä ja Hakenilta.

Yhtyeen sisällä on tapahtunut muitakin muutoksia sitten kakkoslevy Sky Dividedin (2015). Rumpali Henri Kallio astui sivuun ja hänen tilalleen otettiin Tatu Turunen. Lisäksi yhtye kiinnitti mukaan toisen laulajan Erik Kraemerin, jonka ääni täydentää alkuperäisen nokkamiehen Niklas Bromanin tyyliä ja laajentaa bändin käytössä olevaa palettia.

Tässä vanhan kokoonpanon tyylinäyte edelliseltä levyltä: