KS: Twist Twist Erkinharjulle (ex-Peer Günt, Los Bastardos Finlandeses) pystytetään patsas Kouvolaan

Patsaan on määrä valmistua viimeistään ensi syksynä, uutisoi Kouvolan Sanomat.

07.02.2023

Peer Güntin, Leningrad Cowboysin, Los Bastardos Finlandesesin ja MegaSnaken riveistä sekä lukuisilta levyiltä tuttu rumpali, vuoden 2002 pöytärummutuksen Suomen mestari Teijo ”Twist Twist” Erkinharju saa oman patsaan Kouvolan keskustaan. Taideteoksen on määrä valmistua ensi syksyyn mennessä ja sille on jo löydetty paikka Manskin ja matkakeskuksen väliseltä alueelta. Asiasta uutisoi Kouvolan Sanomat.

Patsashanke sai kipinän viime keväänä Pohjois-Kymen musiikkiopistossa rumpujen soittoa opettavan Tomi Päiväläisen ja muun muassa Lasten Hautausmaa -yhtyeessä soittaneen Jussi Järvisen välisestä puhelinkeskustelusta, jossa kaksikko äityi kehumaan Erkinharjua kilpaa. Syntyi päätös tehdä rumpalilegendalle kunniaa ja pian hanketta ajamaan olikin jo koottu työryhmä ja saatu myös lukuisten kulttuurivaikuttajien tuki.

”Twist Twist Erkinharju on synonyymi suomalaisen raskaan rockin rumpalille. Hänen legendansa on rakentunut paitsi musiikillisista ansioista – raskaasta mutta elävästä soittotyylistä – myös siitä, että hän on aina hiffannut show’n merkityksen. Tässä meillä on näyttävien tuplabasarien takana kiihkeästi heiluva, hyvien tarinoidenkin päälle ymmärtävä mies, jolla on kaiken lisäksi skenen komein nimi. Vaikutus on taattu ja kauaskantoinen”, toverilehtemme Soundin päätoimittaja Mikko Meriläinen kirjoitti Poikilo-museolle toimitetussa hankkeen esittelymateriaalissa.

Kunnianosoituksen suunnittelija, kouvolalainen taiteilija Jonne Pitkänen kertoo Kouvolan Sanomille kaupungin myöntäneen hankkeelle 8 000 euron avustuksen. Budjetista uupuu kuitenkin vielä muutama tonni, joita haetaan ensin valtakunnallisista apurahoista ja vielä tarvittaessa paikallisten hakujen kautta.

”Kyllähän tällainen ikämiehen itsetuntoa hivelee”, 61-vuotias Erkinharju itse kommentoi hanketta Kouvolan Sanomille.

Lisää luettavaa