”Kukaan ei voita siinä yhtälössä” – Ihsahn tyrmää toiveet Emperorin uudesta levystä

01.07.2019

Emperor-nokkamies, menestyksekkäästä soolourastaankin tunnettu Ihsahn on yhä haluton tekemään Emperorin kanssa uutta musiikkia, siitäkin huolimatta, että yhtye on edelleen aktiivinen keikkalavoilla. Ihsahn keskusteli asiasta hiljattain Loud TV:n haastattelussa.

”Tässä vaiheessa siihen liittyy paljon nostalgiaa ja on etuoikeus, että yleisö on muodostanut vanhoihin biiseihin samanlaisen suhteen kuin me olemme muodostaneet fanittamiemme bändien musiikkiin”, Ihsahn aloittaa.

”Mutta millaista Emperoria voisimme tehdä? Pitäisikö sen olla jotain vanhan tyylistä vai jotain, miltä bändi voisi kuulostaa tänä päivänä? Jos minulta kysytään, Emperor kuulostaisi minun soololevyltäni, koska sellaista musiikkia minä teen. Kukaan ei voita siinä yhtälössä. Black metalin pointti on, että ihmiset haluavat jotain aitoa ja tinkimätöntä. Tällä hetkellä kukaan meistä ei näe syytä viedä tätä hommaa pidemmälle, kuin missä nyt olemme.”

Ihsahn tarkentaa, että hän voi luonnollisesti puhua vain omasta puolestaan, muttei näe syytä muuttaa bändin nykyisiä kuvioita.

”Saan soittaa ihmisten rakastamia biisejä, mutta saan myös tehdä soololevyjä ja jatkaa musiikillista matkaani. En näe syytä, miksi sitä pitäisi muuttaa. Olemme nyt hyvässä tilanteessa, jossa kukin saa tehdä, mitä haluaa.”

YouTube video

Lisää luettavaa