Kunnianosoitus kaikille vahvoille ja älykkäille yksilöille – Black Royal julkaisi uuden näytteen kakkoslevyltään

Firebride on helmikuussa ilmestyvän levyn nimikkokappale.

17.01.2020

Death ja sludge metalia death-bluesiksi sekoittava tamperelaisyhtye Black Royal julkaisee toisen levynsä Firebride 14. helmikuuta. Levyltä on tähän asti julkaistu näytteinä singlet Pagan Saviour ja Hail Yourself, ja tänään jatkoa seuraa nimikkokappaleen muodossa.

”Sanoitusten osalta Firebride on biisinä kunnianosoitus kaikille vahvoille ja älykkäille yksilöille, jotka pitäytyvät omassa kannassaan huolimatta siitä, kuinka esivalta yrittää kontrolloida ja pakottaa heitä omaan tahtoonsa”, laulaja Riku taustoittaa.

”1600-luvulla elänyt itsenäinen nainen Margreta Mårtinsdotter käytti ’harhaoppisia’ tapoja parantaakseen sairaita ja auttaakseen synnytyksissä, minkä miesten hallitsema kristillinen monarkia koki uhkana. Tällaiset pakanalliset teot päätettiin kieltää lailla, jotta tavallisia ihmisiä voitaisiin sortaa yhden todellisen kirkon alla ja saada heidät noudattamaan sen käskyjä. Viranomaisten uskonpuhdistukseksi kutsutut teot olivat käytännössä heidän masinoimansa joukkomurha. Kappaleen aavemainen C-osa on lainaus Ahvenanmaalla vuonna 1666 käydystä noitaoikeudenkäynnistä Margretaa vastaan, jossa hänet lopulta tuomittiin kuolemaan: ’Olen tunnustanut uudestaan ja uudestaan, ette saa minusta enää mitään. Olen antanut anteeksi heille, jotka ovat syyttäneet minua tästä noituudesta’.”

Yhtyeellä on keväälle sovittuna muutamien Liettuan- ja Latvian-keikkojen lisäksi seuraavat esiintymiset kotimaan kamaralla:

14.2. Dog’s Home, Tampere
27.3. Yo-talo, Tampere

Lisää luettavaa