”Kuulostin joltain hiton peikolta, mutten hyvässä mielessä” – Opeth joutui perumaan keikkojaan

Mikael Åkerfeldt menetti äänensä kurkunpään tulehduksen vuoksi.

Kuva: Jonas Åkerlund

Ruotsalaisyhtye Opeth on joutunut perumaan keikkoja parhaillaan käynnissä olevalta Pohjois-Amerikan-kiertueeltaan. Yhtye peruu kolme keikkaa laulaja Mikael Åkerfeldtin sairastuttua kurkunpään tulehdukseen, kerrotaan bändin sosiaalisessa mediassa julkaistulla tiedotteella.

”Kaikki alkoi Michiganin Royal Oakissa (15.2.) ääniongelmina. Lääkäri tutki tilannetta ennen keikkaa ja vaikka hän totesikin, ettei minulla ollut flunssaa tai sellaista, saatan silti vaurioittaa äänihuuliani. Ja niin todellakin tapahtui lauantain keikalla. Sunnuntaina oli välipäivä ja kävin maanantaiaamuna jälleen katsomassa lääkäriä. Tällä kertaa hän määräsi minulle kolmesta neljään päivään lepoa akuutin laryngiitin vuoksi. Kasasimme kuitenkin setin ja valmistauduimme soundcheckiin. Ääntäni avatessa kävi ehdottoman selväksi, etten pysty millään esiintymään sillä tasolla, jolla haluan. Kuulostin joltain hiton peikolta, mutten hyvässä mielessä”, Åkerfeldt kertoo.

Yhtye joutui siis perumaan eilisen (17.2.) keikkansa lisäksi tämän illan (18.2.) keikan Montrealissa sekä keskiviikon esiintymisensä Torontossa. Kiertueen on tarkoitus jatkua normaalisti jälleen 21. helmikuuta New York Cityssä.

"I regret to inform you that we have to cancel the following shows on the North American run: Worcester, Toronto and…

Julkaissut Opeth Maanantaina 17. helmikuuta 2020