”Kyllä tämä menee ihan kunnon bändistä” – haastattelussa Black Acid World

Black Acid Worldin taustalta löytyy tuttuja nimiä Suomen äärimetallikentältä, mutta uuden bändin musiikki on jotain aivan muuta kuin kuin miesten meriittien perusteella voisi odottaa.

Matalaa profiilia pitäneen Black Acid Worldin juuret ulottuvat vain parin vuoden taakse. Mistä kaikki lähti liikkeelle? 

– Sotajumalan kaksi pääjehua, Pete Lapio ja Tomi Otsala, perusti bändin joskus 2018, kun Sotajumala oli laittanut pillit pussiin, aiemmin …and Oceansista tuttu laulaja Kena Strömsholm kertoo. 

– Ne halus tehdä jotain ihan toisenlaista kamaa kuin perusmetallia, ja sitten Antti Simonen […and Oceans, ex-Alghazanth] lähti mukaan. Siinä kävi joitain muitakin sällejä kokeilemassa, mutta bändin jätkät eivät olleet oikein tyytyväisiä kehenkään, eli projekti ei mennyt eteenpäin. Sitten ne soittivat jokin aika sitten mulle, että kiinnostaisiko lähteä mukaan, ja koska olen puhunut Simosen kanssa drum’n’bass-hommista jo pidemmän aikaa, niin totta kai lähdin. 

Minkälaista kamaa teiltä on sitten tulossa? 

– Tarkoitus on tehdä ensin kolme sinkkua, jotka ovat genreltään vähän erilaisia. Ensimmäinen, nyt toukokuussa ilmestyvä, on vanhaan The Prodigyyn ja darkwaveen viittaava, toinen, joka tulee jossain vaiheessa syksyä, on enemmän teknovoittoisempaa ja kolmas taas drone/soundtrack-tyylistä kamaa. 

– Meillä on jo biisiaihioita muihinkin pienjulkaisuihin, joten tarkoitus tosiaan olisi, että nämä kolme ensimmäistä ilmestyvät jo tämän vuoden aikana. On helpompaa julkaista kolme kolmen kappaleen pienjulkaisua kuin yksi kokopitkä levy. Hiomista ja kaikenlaista säätämistä tulee paljon vähemmän. 

Minkälaisia sanoituksia musiikki sisältää? 

– Meillä on jonkin verran Tomin tekemiä sanoituksia, jotka entinen Alghazanth-rumpali Gorath Moonthorn on kääntänyt englanniksi. Mä en ole kuitenkaan ihan varma, millaisia sanoituksia me aiotaan tehdä jatkossa, koska mun mielestä tällaiseen musiikkiin sopisi paremmin lyhyet ja junnaavat iskulauseet. Pitkät tekstit sopii ehkä paremmin johonkin eeppiseen black metaliin. Tässä vielä vähän mietiskellään, kummalle linjalle lähdetään, mutta uskon, että jatkossa tulee hokemia, iskulauseita ja tiettyjä sanoja, joita toistellaan. 

Keikkailun suhteen on tällä hetkellä melkoisen hiljaista, mutta löytyykö teiltä suunnitelmia lähteä esittämään musiikkianne lavalle? 

– Tarkoitus olisi, että jossain vaiheessa mentäisiin rykäisemään joitain pieniä festarikeikkoja tai muita vastaavia, mutta ei ehkä vielä ihan yhden tai kahden julkaisun jälkeen. Joku lämppärikeikka, jolla soitettaisiin vaikka 25 minuuttia, voisi olla ihan jees. Siitä olisi tarkoitus lähteä liikenteeseen. 

Onko Black Acid World enemmän projektihenkinen juttu kuin niin sanottu ”oikea bändi”? 

– Kyllä mä sanoisin, että tämä menee ihan kunnon bändistä, koska muilla jätkillä ei ole hirveästi muita projekteja. Simonen nyt tietysti väsää kaikenlaista dj-hommista muiden yhtyeiden levyillä vierailuihin, mutta koronan takia on nyt enemmän aikaa tehdä juuri tätä hommaa. 

Julkaistu Infernossa 5/2020.

Lisää luettavaa