L.A. Guns -laulaja kunnioitti Princeä pitämällä rasistisen muistopuheen

24.04.2016

Princen kuolema on saanut metallimaailmankin tunteelliseksi ja ainutlaatuiselle artistille sataa tribuutteja Slipknotin Corey Taylorista Extremen Nuno Bettencourtiin – vain pari tuoreinta mainitaksemme. Ja tämähän on ainoastaan hienoa ja oikein.

Sitten ovat ne, jotka osaavat kääntää kauniin muistopuheen räjähtäväksi katastrofiksi lavalla. Ja ikuistuvat videolle sitä tehdessään.

L.A. Gunsin laulaja Phil Lewis päätti muistaa Princeä keikalla Minneapolisissa, ja ajatteli parhaan kiitoksen kenties olevan haukkua kaikki muut Princen väriset tyypit. Kaartelevan aloituksen jälkeen mies heittää kehiin klassisen ”en ole rasisti, mutta…” -vedon ja, kuten odottaa saattaa, puhe ei siitä suoranaisesti parane:

– En halua olla masentava, tiedätte kyllä kuka juuri kuoli, enkä aio tehdä siitä mitään isoa… En halua puhua siitä asiasta mitään pahaa tai mitään. Muistan, kun teimme Cocked & Loaded -levyä, olimme kiertueella, ja meille sanottiin, että voisimme soittaa Minnesotassa keikkapaikassa nimeltä First Avenue. Enkä tiennyt siitä silloin paljonkaan. Mutta sitten kun näin sen leffan, tajusin sen – olin mukana jutussa.

– Me kaikki diggasimme Princeä, vai mitä?! Purple Rain. Se oli niin siistiä, koska, tiedättehän, toiset tekivät hevijuttua, toiset tekivät poppijuttua, ja sitten oli Prince tekemässä jotain ihan omaa helvetin juttuaan. Ongelma vain on nykyään se – enkä aio olla rasisti tästä asiasta – mutta mustat ihmiset ovat kaikki yksiulotteisia. Me tarvitaan lisää Princejä, hei.

Tässä kohtaa joku valloittava tyyppi yleisöstä innostuu huutamaan kiitoksensa hyvästä puheesta ja aika käsittämättömän moni muu taputtaa hyväksyvästi.

– Me tarvitaan vähemmän saamarin räppäreitä ja enemmän ihmisiä kuten Prince. Siinä. Sanoin sen. Joka tapauksessa, kun soitimme First Avenuella ekaa kertaa, kukaan ei tiennyt keitä olemme. Me lämmiteltiin jotakuta. En tiedä. Eikä se mennyt kovin hyvin, myönnetään. Ei sitä koskaan tiedä näistä jutuista. Mutta sitten soitimme tämän biisin ja se muutti kaiken.

Ei näin, Phil Lewis. Ei näin.

Lisää luettavaa