Lahtelaisen Plaguebreederin uusi single syntyi vitutuksesta – ”Ainoa asia maailmassa, johon voi varmasti luottaa on silmitön ihmisviha”

I Believe in Misanthropy on ensimmäinen näyte Annihilation-ep:ltä.

Lahtelainen sinfonista äärimetallia soittava Plaguebreeder on julkaissut uunituoreen singlen I Believe in Misanthropy. Kappale on samalla ensimmäinen näyte 20. marraskuuta julkaistavalta Annihilation-ep:ltä, jossa käsitellään aiheita ydintuhosta globaaleihin ekokatastrofeihin ja ihmisvihaan. Kuten nimestäkin voi päätellä, uusi single käsittelee näistä viimeksi mainittua.

I Believe in Misanthropy syntyi vitutuksesta. Historiaa ja nykyhetkeä tarkastellessa tuntuu, että ainoa asia maailmassa, johon voi varmasti luottaa on silmitön ihmisviha. Neuvottelujen ja yhteistyön sijaan luotetaan mieluummin rasismiin, vihaan, ennakkoluuloihin ja väkivaltaan. Ei edes yritetä elämään sovussa toistemme kanssa… ja samalla siinä sivussa tuhotaan tämä koko planeetta”, yhtye kommentoi kollektiivisesti.

”Tämä kappale antoi suunnan Plaguebreederin uudistetulle tyylille, sillä tämä oli ensimmäinen kappale, johon on sävelletty orkestraatiot bändisoiton tueksi luomaan sopivaa tunnelmaa. Biisi on bändin mittapuulla harvinaisen suoraviivainen ja yksinkertainen, mutta sitäkin tarttuvampi.”