Lamb of God julkaisee ep-levyn – The Duke kunnioittaa leukemiaan menehtyneen fanin muistoa

19.10.2016

Lamb of God julkaisee joulukuussa ep-levyn The Duke. VII: Sturm und Drang -albumin (2015) sessioissa äänitetty ep:n nimikkokappale on omistettu helmikuussa 2015 leukemiaan kuolleelle Wayne Fordille. Ford ystävystyi viimeisinä elinvuosinaan Lamb of God -nokkamies Randy Blythen kanssa ja Blythe toivoo kappaleen osaltaan lisäävän tietoisuutta leukemiasta ja imusolmukesyövästä.

”Olin studiossa [äänittämässä VII: Sturm und Drangia] ja kysyin Waynelta, onko jotain mitä hän haluaisi sanoa koko maailmalla. Ajatukseni oli äänittää hänen puhettaan puhelimen kautta ja käyttää sitä levyllä, tai sitten vain sisällyttää hänen sanojaan lyriikoihin. Hän lupasi miettiä asiaa, muttei koskaan palannut asiaan. En tiedä, eikö hän vain tiennyt mitä sanoa vai eikö hän vain halunnut”, Blythe kertoo yhtyeen sivuilla julkaistulla kirjeellä.

”Useimmat meistä toivovat lähtevänsä arvokkaasti, mutta vasta lähdön hetkellä todella näemme, miten käsittelemme oman loppumme. Wayne näytti minulle esimerkillään, miten lähteä ylväästi ja arvokkaasti. The Dukella yritän tarkastella asiaa hänen näkökulmastaan ja hänen kunniakseen.”

”Jostain syystä The Duke ei päätynyt pitkäsoitolle, mutta olin sinut asian kanssa. Mielestäni kappale ja tarina sen taustalla saa näin ansaitsemansa huomion erillisenä julkaisuna. Enkä halua vain kunnioittaa lyhytaikaiseksi jäänyttä ystävyyttämme, vaan haluan nostaa tietoisuutta leukemiasta ja erityisesti luuydinluovutuksesta ja -luovuttajista, joita tarvitaan kipeästi enemmän.”

Ep sisältää The Duken lisäksi ennen julkaisemattoman kappaleen Culling sekä kolme livetallennetta Rock Am Ring ja Bonnaroo-festivaaleilta.

Lisää luettavaa