Lamb of God -nokkamies on tympääntynyt ihmisiin, jotka pitävät ”oppimattomia mielipiteitään” yhtä pätevinä kuin tunnustettujen asiantuntijoiden

"Tiedostan sen tosiasian, että älykkyyteni on keskitasoa. Mutta olen tarpeeksi fiksu ja henkisesti tasapainoinen ymmärtääkseni, että jos en tiedä jotain, minun täytyy kuunnella minua fiksumpia", Randy Blythe toteaa.

14.10.2022

Juuri uuden Omens-pitkäsoiton julkaisseen Lamb of God -yhtyeen laulaja Randy Blythe kertoo tuoreessa Illinois Entertainerin haastattelussa työstävänsä uutta kirjaa, josta tulee eräänlainen ’inspiroiva muistelmateos’.

”Tarkastelen siinä muiden ihmisten erilaisia näkökulmia, joita olen yrittänyt ottaa osaksi omaa elämääni. Positiivisia asioita, joita olen oppinut muilta”, Blythe avaa.

Positiivisuudesta puheen ollen laulaja mainitsee, että pandemia-aikana on ollut äärimmäisen vaikeaa pitää yllä minkäänlaista optimistisuutta ja löytää positiivisia puolia asioista.

”Asiat menevät koko ajan enemmän ja enemmän kieroon. Pohdin, mikä sen aiheuttaa? Miksi ihmiset käyttäytyvät niin kuin käyttäytyvät? Luulen sen johtuvan tästä toksisten, narsistisien yksilöiden kultista, joka on saanut ihmiset jostain järjettömästä syystä kuvittelemaan, että heidän oppimattomat mielipiteensä ovat yhtä päteviä kuin tunnustettujen maailmanluokan asiantuntijoiden. Ja tämä koskee kaikkea lääketieteestä ulkomaanpolitiikan kautta kansantalouteen”, Blythe toteaa.

”Minä tiedostan sen tosiasian, että älykkyyteni on keskitasoa. Mutta olen tarpeeksi fiksu ja henkisesti tasapainoinen ymmärtääkseni, että jos en tiedä jotain, minun täytyy kuunnella minua fiksumpia. Tämän päivän sosiaalisessa ilmapiirissä ihmiset eivät vain halua hyväksyä sitä eivätkä he hyväksy epätietoisuutta elämässään, joten he etsivät vastauksia ja päätyvät jonkun sekopään salaliittoteoreetikon luo, joka antaa – minun mielestäni – hyvin kummallisia selityksiä asioille, joihin ei ole olemassa konkreettista vastausta. Se on kuin turvapeitto typeryksille.”

”Ihmiset eivät pidä turvattomuuden tunteesta, epätietoisuudesta ja sen sellaisesta, joten he etsivät jotakuta, joka antaa heille vastauksia vahvistaakseen sitä käsitystä, että mikään heidän ongelmistaan ei ole heidän oma syynsä. Aina löytyy joku muu, jota syyttää.”

Lisää luettavaa