Leprous-leirissä tapahtuu: jäseniä lähtee ja tulee, kun uusi levy on viittä vaille ulkona

11.06.2017

Norjan lahja maailmalle, Ihsahnin taustamuusikoista omaksi upeaksi bändikseen kasvanut Leprous kertoo Facebook-sivuillaan, että bändin perustajakitaristi Øystein Landsverk on lähtenyt bändistä. Syyksi kerrotaan miehen elämän muiden velvoitteiden runsaus ja siitä seurannut motivaatiokato.

Bändi ilmaisee surunsa näin:

”Kun Øystein päätti lähteä, emme menettäneet vain mahtavan muusikon, vaan pitkäaikaisen, läheisen bändinjäsenen, todellisen ystävän, koomikon, tietokonenörtin ja ylipäätään tyypin, joka luo ympärilleen aina hyvän fiiliksen. On sydäntäsärkevää sekä meille että Øysteinille, että tähän pisteeseen tultiin, mutta valitettavasti musiikkibisnes on brutaalia. Joko olet mukana 100-prosenttisesti, tai sitten et. Valitettavasti Øystein ei pystynyt antamaan meille sataa prosenttiaan, joten hänen täytyi tehdä tämä vaikea päätös.”

Øysteinin korvaa bändin riveissä Robin Ognedal, joka on tuurannut Øysteinia jo useilla keikoilla syksystä 2016 lähtien. Robin soittaa jo Leprousin pian julkaistavalla uudella Malina-levyllä. Hänet tunnetaan myös Ihsahnin nykyisenä keikkakitaristina.

Eikä tässä vielä kaikki, vaan Leprousin miehistö itse asiassa kasvaa. Bändin luova sessiobasisti Simen Børven on kiinnitetty bändin viralliseksi jäseneksi samaan syssyyn.

Lisää miehistönvaihdoksista voi lukea Leprousin Facebook-sivuilta.

Leprous julkaisee uuden Malina-levynsä 25. elokuuta. Infernon toimituksen saloista voi jo valmiiksi vihjata, että tulossa on vähintään vuoden 2015 The Congregation -albumin arvoinen pläjäys, eli hienoa kamaa tiedossa.

 

Lisää luettavaa