Lordin pitkäaikainen kitaristi Amen ei jatka enää bändissä – ”Henkinen paine kävi liian suureksi”

Tomi "Mr. Lordi" Putaansuun mukaan ilmapiiri kitaristin ja muun bändin välillä oli hyvin toksinen.

09.05.2022

Lordi-yhtyeessä vuodesta 1996 asti soittanut kitaristi Jussi ”Amen” Sydänmaa ei enää jatka bändin riveissä. Asiasta tiedotettiin viime viikonloppuna bändin sosiaalisen median kanavissa.

”Pyysin Amenia lähtemään helmikuun lopussa. Tein viimeisen päätöksen, mutta koko muu yhtye seisoi päätöksen takana. Tätä asiaa on käsitelty useasti viime vuosien aikana – tai jos tarkkoja ollaan, niin lähes vuosikymmenen ajan – ja siihen on mahtunut myös muutama läheltä piti -tilanne”, yhtyeen johtaja Tomi ”Mr. Lordi” Putaansuu avaa.

”Henkinen paine kävi liian suureksi kaikille. Olimme ajautuneet liian kauas toisistamme, jotta asiat olisi voitu vielä korjata. Yritimme sitä monesti, mutta emme koskaan täysin onnistuneet. Amen ei selvästi ollut onnellinen bändissä emmekä minä tai muut olleet iloisia hänen läsnäolostaan. Olimme kasvaneet erillemme niin ihmisinä kuin musiikillisesti.”

”Toisille vanhat kaunat ja esteet ovat raskaampia kantaa kuin toisille, olemmehan erilaisia siinä, miten prosessoimme asioita ja parannamme haavojamme. Yleinen ilmapiiri Amenin ja muun bändin välillä on ollut pahimmillaan erittäin toksinen eikä meillä ollut enää työkaluja asian parantamiseksi. Se ei ole kenenkään syy, mutta samaan aikaan me kaikki olemme siihen syypäitä.”

”Mutta eivät asiat aina ole olleet huonosti, päin vastoin. Minulle Amen tulee aina olemaan aseveli, luotettava kumppani ja rakas ystävä. Mutta kävi selväksi, etten voi tai halua olla enää samassa bändissä hänen kanssaan. Se ei kuitenkaan muuta sitä, mitä ajattelen hänestä ihmisenä, jonka olen tuntenut hyvin jo 25 vuoden ajan. Eikä se tarkoita, ettenkö arvostaisi hänen panostaan ja työtään Lordissa. Rakastan häntä syvästi ja pidän häntä aina läheisenä ystävänä. Siksi käymämme keskustelu oli vaikein, jonka olen koskaan käynyt kenenkään kanssa tässä bändissä. Minä, Mana, Hella ja Hiisi toivotamme Amenille kaikkea hyvää sydämiemme pohjasta. Kiitos kaikesta.”

Amen itse kommentoi myös lyhyesti hänen ja muun bändin teiden erkanemista:

”Sydämeni on raskas mutta iloinen, synkkä mutta valoisa, surullinen mutta onnellinen. Jokaisella matkalla on päätepisteensä. Tämä on minun viimeinen pysäkkini planeetan parhaassa hirviöbändissä. Hitto, miten ylpeä olen kaikesta, mitä teimme. Olisin todella kateellinen, jos en olisi saanut olla osa Lordia. Mutta nyt on aika lähteä ja katsoa, mitä tulevaisuus tuo minulle tullessaan.”

Lordin kiertuekalenterissa on seuraava merkintä 10. kesäkuuta Kuopion Rock in the Cityssä, eli silloin viimeistään paljastunee vähintäänkin hirviöyhtyeen keikkakitaristi.

Lisää luettavaa