Maailmankaikkeuden ensimmäinen Moonsorrow-musiikkivideo on tosiasia – katso!

Kuva: Jarmo Katila

On suhteellisen harvinaista, ettei parikymmentä vuotta toimineelta rockyhtyeeltä ole julkaistu ainuttakaan musiikkivideota, mutta kotimaisen Moonsorrow’n tapauksessa tämäkin on näemmä mahdollista.

Vaan nyt nihkeily on mennyttä aikaa: Suden tunti on nyt paitsi 1. huhtikuuta julkaistavan Jumalten aika -albumin kovaa sisältöä myös animaatiota ja lihallisia hahmoja sotkevan videon ääniraita.

Kitaristi Mitja Harvilahti selostaa aiheesta tiedotteessa seuraavaa:

– On bändin puolesta yllättävää olla tilanteessa, jossa meillä on vihdoin virallinen musiikkivideo. Musiikin tekeminen ilman kompromisseja juuri niin kuin bändi haluaa, on jo riittävän vaikeaa. Musiikkivideoiden tekeminen ilman laadullisia kompromisseja ja jälkeenpäin syntyvää potutusta on lähes mahdotonta! Niinpä päätimme, että jättäisimme videot pois visuaalisesta ilmeestämme. Jossain takaraivoissamme tiesimme kuitenkin, että animaatio tarpeeksi taiteellisesti toteutettuna olisi paras keino kertoa tämän yhtyeen tarinoita.

– Kun törmäsimme ryhmään joka vakuutti taidoillaan, päätimme antaa mahdollisuuden! Suden tunti kappaleena sopi videoon hyvin, ja myytteihin perustuva käsikirjoitus on saatu toimimaan hienosti animaation keinoin!

Basisti-laulaja Ville Sorvali jatkaa:

– Tämähän on lyhin biisi jonka olemme tehneet yli kymmeneen vuoteen! Siitä löytyvät kaikki ne elementit jotka tekevät Moonsorrow’sta Moonsorrow’n, ja silti siinä on jotakin mitä emme ole koskaan aiemmin kokeilleet. Suden tunti on folk metalin pimeä puoli – Fenrisin ja Odinin eeppinen taistelu uudenlaisesta perspektiivistä.

Ennen kuin lyötte playtä Ukon vasaralla, muistutettakoon että bändi on uusimman Infernon kannessa.