Machine Headin Robb Flynn saa edelleen tappouhkauksia viisi vuotta vanhasta rasismia käsittelevästä videostaan

Flynn ei kuitenkaan kadu videota, jossa tämä kommentoi Phil Anselmon surullisenkuuluisaa "White power"-tapausta ja yleisesti ottaen metallipiirien rasismia.

29.09.2021

Vuonna 2016 Phil Anselmo (Pantera, Down, Scour, Superjoint, En Minor) esiintyi Dimebash-konsertissa, jonka päätteeksi humalainen Anselmo teki lavalla natsitervehdyksen ja karjaisi yleisöön ”White power”. Anselmo pyysi tapausta myöhemmin anteeksi ja sanoi yleisössä olleiden tyyppien provosoineen ja nimitelleen häntä koko illan. Anselmo selitti huudahdustaan myös sillä, että se oli sisäpiiriläppä – he kun olivat takahuoneessa juoneet valkoviiniä.

Pian Dimebash-konsertin jälkeen myös paikalla ollut Machine Head -pomo Robb Flynn julkaisi Youtube-videon, jossa tämä otti kantaa Anselmon touhuihin ja yleisesti ottaen metallipiirien rasismiin. Videota on tähän päivään mennessä katsottu jo yli 1,7 miljoonaa kertaa.

Tuoreessa Stoke the Fire -podcastin haastattelussa Flynn kertoo saavansa viisi vuotta vanhasta Racism in metal -videostaan edelleen tappouhkauksia, vaikkei enää ihan yhtä runsaasti kuin tuoreeltaan videon julkaisemisen jälkeen.

”En kadu sitä, että tein niin. Mutta sitä kadun, mitä se teki perheelleni”, Flynn sanoo.

”Tuhansia tappouhkauksia, vitun hulluja vainoajia. Lapseni ja vaimoni olivat peloissaan ja sitä jatkui vuosia. Se oli todella paha juttu. Meidän oli pakko hankkia turvamiehiä. Homma meni todella ikäväksi ja todella, todella pelottavaksi.”

”Se oli vaikeaa aikaa ja se jatkuu edelleen. Latasin sen videon viisi ja puoli vuotta sitten ja saan yhä tappouhkauksia. Mutta ne ovat niin vitun typeriä, että oikeastaan nauran niille jo.”

Vastapainoksi Flynn kertoo saaneensa myös paljon positiivista palautetta ja kiitosta siitä, että hän uskalsi sanoa ääneen näitä asioita.

”Lähemmäs 70 artistia otti minuun yhteyttä sen jälkeen tekstiviestitse tai sähköpostitse, että ’Viimeinkin! Kiitos, kun sanoit jotain, sillä [Anselmo] on tehnyt tuota jo kaksikymmentä vuotta, kiitos että sanoit jotain'”, Flynn sanoo.

”Metallimusiikki on nyt oudossa paikassa, missä on erittäin ok tehdä biisejä sodista ja taisteluista ja asioista, jotka ovat tapahtuneet 200-1000 vuotta sitten. Mutta jos teet biisin taistelusta, jota käymme juuri nyt, ihmiset sekoavat. En vittu tajua sitä.”

Lisää luettavaa