”Mahtava dynamiikka ja biisi kasvaa kauniisti kohti kliimaksia” – Diamond Head -johtohahmo listaa Metallican parhaat kappaleet

Brian Tatlerin yhtye on yksi Metallican suurimmista esikuvista.

08.10.2018

Metallica imi alkuaikoinaan runsaasti vaikutteita brittihevin uuden aallon yhtyeistä ja varsinkin Diamond Headin vaikutus kuuluu hevijättiläisen musiikissa yhä tänäkin päivänä. Metallica ei ole koskaan piilotellut vaikutteitaan ja on jopa äänittänyt useita Diamond Head -covereita pitkän uransa varrella.

”Olen kiitollinen, että he ovat tehneet niin, sillä en tiedä, mitä tekisin ilman noista kappaleista tulevia biisintekijän korvauksia!” nauraa Diamond Headin johtohahmo ja pääasiallinen säveltäjä, kitaristi Brian Tatler Classic Rock -lehden haastattelussa.

”Meillä ei ollut aavistustakaan siitä, että Metallicasta tulisi vielä maailman suurin yhtye”, Tatler muistelee kuullessaan ensimmäistä kertaa bändin Am I Evil? -coverin. ”Siinä vaiheessa vuonna 1984 he levyttivät vielä Music for Nationsille, eivätkä he vaikuttaneet siltä, että heissä olisi potentiaalia maailmanvalloitukseen. Siis meidän mielestämme.”

Classic Rock pyysi Tatleria listaamaan omat Metallica-suosikkinsa ja ykköseksi tämä nostaa eeppisen One-kappaleen tänä vuonna kolmekymppisiään juhlistavalta …And Justice for All -albumilta.

”Mahtava dynamiikka ja biisi kasvaa kauniisti kohti kliimaksia. Tuplabassarikuvio oli käänteentekevä juttu metallimusiikissa. Rakastan myös rytmikitaratyöskentelyä.”

Toiselle sijalle Tatler nostaa Enter Sandman -klassikon ja nostaa hattua Kirk Hammettille: ”Miljoonista kitaristeista kukaan muu ei ollut keksinyt tätä vain kolmesta nuotista tehtyä yksinkertaista, klassista ja tarttuvaa riffiä! Mahtava sovitus.”

Tatlerin listalta löytyy paitsi muitakin Metallica-klassikkoja kuten Master of Puppets, Creeping Death ja For Whom the Bell Tolls, myös tuoreempaa materiaalia kuten Fuel ja Cyanide. Koko listan perusteluineen ja kommentteineen löydät täältä.

Lisää luettavaa