Manowarin Joey Demaio kommentoi tulikivenkatkuisesti peruuntunutta festarikeikkaa ja netissä vellovia huhuja

"Jos joku väittää Manowarin peruneen keikkansa jostain typerästä syystä, heillä on pää perseessään."

22.07.2019

Heviyhtye Manowar sekä ranskalaisen Hellfest-festivaalin järjestäjät ovat vääntäneet kättä bändin peruttua esiintymisensä tapahtumassa vain muutamia tunteja ennen h-hetkeä. Festivaalin taholta syy peruuntumiselle on vieritetty yksinomaan bändin niskaan, yhtyeen mukaan festivaaliorganisaatio on asiassa pääsyyllinen ja on uhannut viedä asian oikeuteen saakka.

Manowar konsertoi viime lauantaina 20. heinäkuuta Istanbulissa ja keikan aikana kuultiin bändin johtohahmolta, basisti Joey Demaiolta pitkä ja tulikivenkatkuinen puhe, jossa tämä vahvisti bändin ryhtyneen oikeustoimiin Hellfest-keikan peruuntumisen vuoksi. Hän painotti puheessaan festivaalin promoottorien rikkoneen sopimuksia, minkä vuoksi yhtyeelle ei jäänyt muita vaihtoehtoja kuin nostaa kytkintä.

”Jos joku väittää Manowarin peruneen keikkansa jostain typerästä syystä, heillä on pää perseessään”, Demaio aloittaa pitkän puheensa, joka löytyy videomuodossa yhtyeen Facebook-sivuilta (ja tämän artikkelin lopusta).

”Soitimme ensimmäisen keikkamme seitsemälle tyypille, joista yksi oli managerimme, yksi baarimikko. Joten jos joku väittää, että vaadimme isoa lavaa ja sitä ja tätä… Ei. Vaadimme, että väkeämme kohdellaan tavalla, jonka he ansaitsevat ja että promoottorit kunnioittivat sopimuksiaan eivätkä päätä asioista mielivaltaisesti. Me allekirjoitimme sopimuksemme verellä vuonna 1983, koska halusimme maailman tietävän, ettei Manowar huijaa fanejaan, soita paskaa musiikkia tai syötä faneilleen paskaa huonoilla soundeilla ja valoilla, ilman omia kamojamme. Se on vittu totuus.”

”Ajatelkaapa hetki. Olemme yksin tällä kiertueella soittaneet 30 keikkaa 13 eri massa. Soitimme Israelissa; ei ongelmia. Yhdeksän keikkaa Venäjällä; ei ongelmia. Ukrainassa, Valko-Venäjällä, kaksi keikkaa Tsekeissä, viisi Saksassa, Tanskassa, neljä Norjassa. Soitimme 650 katsojalle vittu Pohjoisnavalla kaupungissa, jossa on 2 000 ihmistä ja 4 000 jääkarhua. Joten älkää sanoko minulle, että olemme diivoja.”

”Me olemme nostaneet kanteen Hellfestin organisaattoreita kohtaan. Me emme vittu pelleile. Jos joku yrittää vittuilla faneillemme… Kukaan ei pompottele Manowaria emmekä me anna faneillemme koskaan vähempää kuin 100 prosenttia. Me emme siedä paskaa keneltäkään.”

Demaio myös lisäsi, ettei kannata uskoa kaikkea, mitä netissä bändistä ja Hellfest-tapauksesta kirjoitellaan. Pian peruuntumisen jälkeen sosiaalisessa mediassa ilmaantui kommentteja ”sisäpiiristä”, joiden mukaan Hellfestin lava oli bändille liian pieni eivätkä he saaneet soittaa niin lujaa kuin olisivat halunneet, minkä johdosta yhtye olisi jättänyt keikan väliin.

”Yksikään näistä persläveistä ei ollut siellä. Onko heillä kopio sopimuksestamme? Olivatko he takahuoneessa, näkivätkö he, mitä tapahtui? No ei. Heillä ei vain ole parempaakaan tekemistä kuin leikkiä pikku pippeleidensä kanssa ja jauhaa paskaa internetissä”, Demaio jyrähtää.

”Olen pahoillani, että olen vienyt aikaanne, mutta totuuden on tultava julki. Pian kanteemme on julkista tietoa ja voitte kaikki mennä nettiin ja lukea sen itse. Ja silloin jokainen, joka on kaatanut lokaa meidä niskaamme ja teidän niskaamme, tulee syömään paskaa nähdessään, mitä vittua todella tapahtui.”

Lisää luettavaa