Marko Hietala väläyttää mahdollisuutta yhtyeen perustamisesta Tarja Turusen kanssa

Saa nähdä, lyövätkö muusikot jälleen hynttyyt yhteen.

09.03.2024

Lähes kaksikymmentä vuotta sitten kotimaisen sinfonisen metallimusiikin kärkinimiin kuuluvan Nightwishin riveissä kuohui, kun yhtyeen laulaja Tarja Turunen erotettiin sisäisten erimielisyyksien takia.

Silloinen basisti-laulaja Marko Hietala on kertonut tulehtuneesta tilanteesta avoimesti. Kirjassaan Marco Hietala – Ruostumaton mies sanoo hermostuneensa tuolloin Turusen ja hänen managerimiehensä Marcelo Cabulin vaatimuksiin, joissa ajettiin Hietalan mukaan vain Turusen etuja.

El Planeta Del Rock haastatteli hiljattain Etelä-Amerikassa Living the Dream -hittikiertueensa tiimoilta Turusen kanssa reissaavaa Hietalaa ja mieheltä kysyttiin, olisiko mahdollista että kaksikko perustaisi tulevaisuudessa vielä yhteisen yhtyeen.

– En sulje sitä vaihtoehtoa pois. Emme ole puhuneet kokoonpanon kasaamisesta tai mistään sellaisesta. Tällä hetkellä kuitenkin näyttää siltä, että meillä on erilainen yhteys kuin silloin ennen.

– Leirit olivat jakautuneet jo silloin, kun minä liityin mukaan. Oli vaikeaa tietää mikä on asioiden oikea laita, kun yhdeltä suunnalta sanottiin yhtä ja toiselta toista. Hämmennystä oli paljon.

– Muutama vuosi sitten, kun teimme joulukonsertteja [Raskasta Joulua] Suomessa ja kaikki häly ja meteli oli poissa, tajusimme, että olimme menettäneet ystävän. Ja se on pääasiallinen syy siihen, että teemme tätä yhdessä taas.

Jokin aika sitten uutisoimme myös Turusen iloitsevan kaksikon välien parantumisesta.

Kuka tietää, vaikka uudelleen toisensa löytäneet ystävät vielä perustaisivatkin yhteisen kokoonpanon? Fanit varmasti pitävät ankarasti peukkuja!

Lisää luettavaa