Mastodon saattaa julkaista uutta musiikkia ihan lähitulevaisuudessa – ”Olemme puhuneet punk rock -levystä…”

Bill Kelliherin mukaan yhtye yrittää saada uuden biisin ulos vielä ennen tulevaa kiertuettaan Gojiran kanssa.

20.02.2023

Mastodon julkaisi viimeisimmän Hushed and Grim -tupla-albuminsa syksyllä 2021. Tuoreessa The Metal Voicen haastattelussa kitaristi Bill Kelliher sanoo suunnitelmissa olevan, että yhtye julkaisee uuden singlen vielä kevään aikana.

”Minä sävellän jatkuvasti. 75 prosenttia päivästäni menee kitaraa soitellen ja uusia juttuja kirjoittaen. Minulla on runsaasti ideoita. Meillä on kunnianhimoinen tavoite saada uusi biisi valmiiksi ennen kuin lähdemme kiertueelle Gojiran kanssa ja julkaista biisi ennen kiertuetta tai sen aikana”, Kelliher sanoo.

”Olen valmis aloittamaan seuraavan levyn työstämistä. Ideoista ei ole pulaa ja meillä on bändinä paljon luovuutta jäljellä. Olemme kaikki sataprosenttisen sitoutuneita, joten heti kun tämä kiertuesykli päättyy, alan näyttää muille, mitä olen saanut aikaan.”

Mastodonin tyyli on muuttunut vuosien varrella alkuaikojan raskaasta sludgemätöstä toisaalta progressiivisempaan ja maalailevampaan, toisaalta myös suoraviivaisempaan ja rokimpaan suuntaan. Kun Kelliheriltä kysytään, mihin suuntaan yhtye seuraavaksi musiikillisesti lähtee, antaa kitaristi mielenkiintoisen vastauksen.

”Olemme puhuneet punk rock -levystä, eli että tekisimme jotain nopeampaa, suoraan asiaan menevää musaa. Sellaisesta on ollut puhe, mutta olemme puhuneet myös rock-oopperasta ja maisemista”, Kelliher toteaa.

”On paljon alueita, joita haluamme tutkia ja monia paikkoja, joihin emme ole vielä menneet. Emme ole todellakaan heittämässä vielä pyyhettä kehään. Horisontissa näkyy vielä paljon asioita ja vielä on paljon asioita listalla, jotka täytyy saada vedettyä yli.”

Mastodon, Gojira ja Lorna Shore aloittavat yhteisen Pohjois-Amerikan-kiertueensa 18. huhtikuuta.

Lisää luettavaa