Matalaa profiilia Judas Priest -pestistään pitävä Andy Sneap: Glenn Tiptonin tuuraaminen on ”mahtava kokemus”

Firepower-levyn tuottanut Sneap sanoo jännittäneensä yhtyeen tapaamista, vaikka hänellä itselläänkin on jo runsaasti kilometrejä takana.

Glenn Tiptonin jäätyä Parkinsonin taudin vuoksi sivuun Judas Priestin kiertueelta, on julkisuudessa nähty ja kuultu paljon aiheeseen liittyviä kommentteja muun muassa basisti Ian Hilliltä sekä ex-kitaristi K.K. Downingilta. Mutta itse Tiptonin tuuraajaksi pestattu Andy Sneap ei ole asiasta juuri meteliä pitänyt.

Kitaravalmistaja ESP kyselikin hiljattain kitaristina musiikkihommiin lähteneeltä ja sittemmin ansioituneeksi tuottajaksi ajautuneelta Sneapilta kuulumisia ja fiiliksiä tämän Priest-pestistään sekä yhtyeen tuoreimman Firepower-albumin tuottamisesta.

”En yleensä hermoile kun tapaan bändejä, mutta Priestiä isompaa ei ole. Se oli hyvin surrealistista. Kun tapasimme ensimmäistä kertaa, kuulin itseni heittämässä kaikenlaisia ehdotuksia ja ääni sisälläni huusi, että ’Rauhoitu! Eivät he vielä ole sinua palkanneet!’ Mutta ilmeisesti sanoin oikeita asioita ja minut otettiin mukaan. He ovat todella mukavimpia tyyppejä, joita tässä bisneksessä voi tavata”, Sneap toteaa.

Thrash metal -yhtye Sabbatin sekä hevibändi Hellin riveistä tuttu Sneap sanoo Priestin kanssa keikkailun olevan unelmien täyttymys.

”Toki tähän tilanteeseen johtaneet seikat ovat hieman erikoisia, mutta on hienoa olla taas lavalla ja kiertueella. Vaihtelu studiohommille on erittäin virkistävää. On hienoa soittaa kitaraa tällä tasolla, sillä siinä sydämeni todella on. Mahtava kokemus!”

Suomeen Judas Priest saapuu jälleen ensi vuonna, kun yhtye lämmittelee lauteet Ozzy Osbournelle Helsingin Hartwall Arenalla 24. helmikuuta 2019.