Max Cavalera tulevaisuudensuunnitelmistaan: uusi Soulfly-albumi ensi vuonna, Killer Be Killedin levy haaveissa

Kuva: Tomi Pohto

Perjantaina Hämeenlinnassa Sepulturan Roots-albumin juhlakiertueella vieraillut Max Cavalera on melkoinen työmyyrä. Roots-kiertue jatkuu vielä jouluun saakka, jonka jälkeen on aika juhlia Soulfly-yhtyeen 20-vuotista taivalta, Cavalera kertoi Full Metal Jackien radioshow’ssa.

– Ensi vuosi menee pääsääntöisesti biisejä kirjoittaessa. Teemme keväällä muutamia Roots-keikkoja paikoissa, joissa emme ensimmäisellä kierroksella käynyt. Sitten laitamme sen homman pakettiin. Sitten keskityn Soulflyn juhlavuoteen, meillä on iso kampanja ja uusi levy tulossa, Cavalera sanoo.

Jatkoa viime vuonna julkaistulle Archangelille sopii siis odottaa joskus loppuvuodesta 2017. Tammikuussa sävellyspuuhiin ryhtyvä Max avasi Full Metal Jackielle myös hieman tulevan albumin musiikillisia suuntaviittoja.

– Olen juuri nyt todella innostunut black metalista, kuten Abbathista, Batushkasta ja Mglasta, mutta myös Enslavedista ja Gojirasta sekä underground-kamasta kuten Full of Hell ja Nails. Levystä tulee helvetin kova!

Max toivoo myös löytävänsä sopivan raon herättää henkiin Dillinger Escape Planin Greg Puciaton ja Mastodonin Troy Sandersin kanssa kasaamansa Killer Be Killed -bändin. Mutta sille tuskin löytyy keneltäkään aikaa vielä ensi vuonna, sillä Max ei ole kolmikon ainoa kiireinen mies: Puciatolla on päällä Dillinger Escape Planin viimeiseksi ilmoitettu kiertue ja Mastodon julkaisee keväällä uuden albumin, jonka vuoksi myös Sanders viettänee paljon aikaa rundilla.

– Haluaisin todella lisää Killer Be Killediä. Teimme yhden levyn joka sai hyvän vastaanoton, mutta mielestäni pystymme vieläkin parempaan. Uskon todella, että me saamme aikaan perseelle potkivan levyn, kunhan pääsemme kaikki todella työstämään sellaista, Cavalera haaveilee.