Megadeth-kippari Dave Mustaine Gibson TV:n syväluotaavassa Icons-haastattelussa – katso video

Tunnin kellottava haastattelu pureutuu syvälle Mustainen elämään ja uraan.

Kuva: Tomi Pohto

Metallican alkuaikojen kitaristi, bändistä potkut saatuaan oman Megadeth-yhtyeensä suursuosioon nostanut Dave Mustaine on Gibson TV:n Icons-videosarjan tuoreimman jakson päähenkilönä. Tunnin mittaisessa haastattelussa pureudutaan kunnolla Mustainen elämän ja uran eri vaiheisiin aina lapsuusvuosista tähän päivään saakka. Haastattelua ryyditetään harvinaisilla arkistokuvilla ja -videoilla.

Luonnollisesti haastattelussa puhutaan myös pitkät pätkät Metallicasta ja siitä, miten Mustaine sai yhtyeestä kenkää juuri ennen Metallican Kill ’em All -debyytin (1983) äänityksiä.

”Ihan sama mitä he tekivät – vaikka he olisivat lopettaneet metallin soittamisen ja alkaneet tehdä Twinkies-makeisia, olisin ollut heille kateellinen, koska me olimme ystäviä ja yhtäkkiä emme enää olleetkaan. Tiesin vain, että halusin jatkaa sitä mitä teimme yhdessä, koska teimme ihmisiä iloisiksi ja me neljä pääsimme matkustamaan ympäriinsä. Tunsin, että olimme jotenkin erityisiä, enkä ollut koskaan aiemmin elämässäni tuntenut olevani erityinen”, Mustaine muistelee.

”Luulen, että vaikein asia hyväksyä oli se, että kun aikani [Metallicassa] päättyi, tuntui kuin oma musiikkiurani olisi päättynyt siihen. Tiedän, ettei se ole totta, mutta mitä muutakaan nuori kakara siinä kohtaa voi ajatella? Minulla ei ollut mentoreita, ei ketään kelle puhua ja joka olisi sanonut, että sinä nouset tästä ja näin on parempi.”

”[Potkujen jälkeen] tein paljon itsetutkiskelua. Halusinko enää soittaa? Haluanko jattaa? Mitä minä nyt teen? Sitten keksin sen: perustan bändin, joka on enemmän metal kuin Metallica. Keksin sille nimen, joka on enemmän metal kuin bändi, jonka nimessä on sana ’metal’. Jätin ajatuksen hautumaan ja aloin kirjoittaa lyriikoita. Bussissa ollessani katsoin alas ja näin lattialla senaattori Alan Cranstonin lehtisen, jossa puhuttiin ’Megakuoleman varustelutasosta’. Ajattelin, että siinäpä mahtava nimi.”

Katso alta koko haastattelu: