Megadeth-kippari ei halua levittää ”väärää tietoa” – Dave Mustaine kertoo, miksi torppasi Metallican varhaisen demon uusintajulkaisun

Mustaine ei suostunut Metallica-leirin vaatimuksiin antaa Lars Ulrichille osuuksia kappaleiden oikeuksista.

17.02.2020

Metallica on viime vuosina julkaissut vanhoista levyistään hulppeita remastered-bokseja, jotka ovat sisältäneet useiden levyjen edestä ennen julkaisematonta bonusmateriaalia (kuten varhaisia demoja, livetaltiointeja ja haastatteluja) sekä runsain määrin muuta sälää. Tämän deluxe-sarjan piti alkaa esikoisalbumi Kill ’Em Allin sijaan jo varhaisen No Life ’Til Leather -demon (1982) uudella painoksella, mutta se jouduttiin hyllyttämään Metallican Lars Ulrichin mukaan ”lakiteknisten seikkojen vuoksi”.

”Tanssimme asian ympärillä jonkun aikaa, mutta sitten James [Hetfield] ja minä päätimme, ettei sellaisiin epämukavuuksiin sukeltaminen ollut sen arvoista – tämän piti olla juhlintaa eikä mitään köydenvetokisaa, joten totesimme, että paskat tästä, siirrytään suoraan Kill ’Em Alliin”, Ulrich totesi Metal Forcesin haastattelussa 2016, jolloin Kill ’Em Allin deluxe-painos julkaistiin.

Kerrang!-lehden haastattelussa Megadeth-pomo Dave Mustaine, joka kuului Metallican riveihin No Life ’Til Leather -demon aikoihin, tarkentaa demon uudelleenjulkaisemisen kaatuneen siksi, ettei hän suostunut Metallican pyyntöihin lisätä Ulrichin nimi demon kappaleiden tekijätietoihin. Mustainen mukaan Hetfield soitti ja yritti taivutella häntä, mutta tämä piti päänsä.

”Hän yritti saada minua antamaan Larsille osuuksia biiseihin, vaikka James ja minä olimme ainoat biisintekijät. Lars halusi osan [rojalteista] ja minä sanoin ei. Rakastan Jamesia, hän on mahtava kitaristi ja näin, mutta en vain voi tehdä sitä. Biisit on jo ulkona. En aio julkaista mitään vain siksi, että minulla on joku tuote, jota myydä – varsinkin, jos se tuote levittää väärää tietoa”, Mustaine sanoo.

”Lars ei tehnyt niitä biisejä. Vain ja ainoastaan minä ja James teimme ne. Piste.”

Lisää luettavaa