”Meidänkin setämetallissa näyttää olevan vielä kapinaa ja uhkan tuntua” – Insomniumin Markus Vanhala kommentoi peruuntunutta Hongkongin-keikkaa

18.05.2017

Viime syksynä yhden 40-minuuttisen kappaleen sisältäneen Winter’s Gate -albumin julkaissut Insomnium kiertää parhaillaan Aasiaa.

Asiat ehtivät sujua varsin mallikkaasti siihen asti, kunnes bändin oli tarkoitus soittaa myöhään keskiviikkona keikka Hongkongin Hidden Agenda Klubilla. Matka tyssäsi jo maan rajalla.

Insomniumin Markus Vanhala kertoo, minkä takia bändi joutui moiseen kiipeliin.

”Meidänkin setämetallissa näyttää olevan vielä kapinaa ja uhkan tuntua – ainakin eteläisemmän Aasian helmessä”, Markus naurahtaa.

”Eilen aamusella Kiinan ja Hong Kongin väliselle rajalle saapuessamme rapsakka rajaporho nappasikin taiteilijoiden Sevänen, Hirvonen ja Vanhala passit yllätykseksemme pois. Seuraava koppalakkikommunisti ohjasi meidät bussista ulos varsin askeettiseen kuulusteluhuoneeseen, jossa pääsimme puimaan uhkaavaa toimintaamme seuraavat tunnit useiden lainvalvojien kanssa.”

”Promoottorimies oli meille vannonut, että kaikki lupahommamme keikkaa ja viisumeita varten ovat kunnossa, mutta Hongkongissa on kuulemma vähän erikoisempi meno tällä hetkellä. Keikkapaikkoja on ratsailtu ja diilejä on rassailtu. Parisen viikkoa sitten joku eurooppalainen bändi oli päässyt ihan vankilaan asti taiteestaan kärsimään. Maksimipenaltyn tällaisessa ”laittomassa” konsertointitapauksessa esitettiin olevan parhaimmillaan 2 vuotta linnaa ja ihan mojova tukku sakkoja päälle.”

”Keikkamme peruttiin ja jossain vaiheessa tuijottelimme kuulustelukopissa sellaista klassista ”sinulla on yksi puhelu” -henkistä luuria ja seinällä olevaa ohjetta pidätystapauksessa käyttäytymiseen. Tuumailin, että näinköhän tässä saanee ihan pidempääkin lomaa hevihommista. Tulisihan tuo toki tarpeeseen!”

”Muutamia tunteja, useita kuulusteluja ja kaavakkeiden allekirjoituksia myöhemmin elämä sitten jatkuikin kauniisti ja päästiin pois. Kunhan vain ensin lainvalvojalle vannottiin oikeuksiemme nimiin käsi pystyssä, ettemme soita heviä tänään Hongkongissa.”

”Meillä kun on vahva tendenssi kääntää miinukset plussiksi, suuntasimme yllättävän vapaapäivän ratoksi terassille Hongkongin huipulle. Victorias Peakille yli 400 metrin korkeuteen. Ei huono keikka ollut sekään.”

”Aasian promoottori laittoikin sitten seuraavana päivänä viestiä, että keissistä lähti valitus ja joku Hongkongin ”kongressimies” oli jo todennut immigraatiovirkamiesten toimineen meitä kohtaan laittomasti.”

”No, me karataan nyt maasta kohti seuraavia seikkailuja Taiwaniin, Japaniin ja Australiaan. Useita tullivirkailijoita ja koppalakkeja on siis vielä edessä”, Markus hymähtää lopuksi.

Lisää luettavaa