Meissä jokaisessa on hipsteriä ja Adolf Hitleriä – Behemoth-nokkamies pohtii ihmisluonnon monimutkaisuutta

Adam "Nergal" Darski välttelee leimoja, mutta myöntää omaavansa vahvasti "hipsterimäisiä" piirteitä.

Juuri uuden I Loved You at Your Darkest -pitkäsoiton julkaisseen Behemoth-yhtyeen nokkamies Adam ”Nergal” Darski oli hiljattain Metal Hammer -lehden podcast-sarjassa vieraana ja keskustelun lomassa puhuttiin muun muassa hipstereistä – jota kautta Nergal päätyi puhumaan leimoista ja ihmisluonnon monimutkaisuudesta.

Keskustelu lähtee liikkeelle siitä, kun Nergal sanoo kiertueella hakeutuvansa keikkakaupunkien ”hipsterialueille”, koska nämä ovat miehen mukaan ”maailman siisteimpiä paikkoja” kahviloineen, käsityöläisoluineen ja vinyylikauppoineen.

”Hipsterit kehittävät maailmaa kulttuurisesti. Olenko itse hipsteri? En tiedä, koska yritän pysyä mahdollisimman kaukana kaikista määritelmistä. Ihmiset tykkäävät lyödä leimoja otsaan ja minun otsallani on paljon tilaa – siksi saan aina useamman kuin yhden”, Nergal tuumaa.

”Jos se tekee elämästäsi jotenkin helpompaa, se on minulle okei. Mutta usko pois, jos olen hipsteri, niin olen samalla myös miljoona muuta asiaa. Siitä ihmisluonnon monimutkaisuudessa on kyse. Olemme monimutkaisia eliöitä ja teidän haukkujien ja syyttelijöiden on parasta tajuta se. Ymmärtäkää, että mitä onnellisempia ja vähemmän turhautuneita olette, sitä vähemmän väkivaltaa ja vihaa puratte muihin ihmisiin. Kaikki lähtee vain teistä itsestänne.”

”Jokaisessa teissä on sisällä hipsteri. Tiedän, että tämä kuulostaa joistakin kiistanalaiselta, mutta olen varma, että jokaisessa teissä on myös Adolf Hitleriä, ehkä pienen prosentin verran. Me olemme sitä kaikkea”, Nergal heittää.

Koko haastattelu löytyy myös Spotifysta: