Metallica-fanit eivät ole kovin avoimia kokeiluille, sanoo Robert Trujillo – ”Ymmärrän heitä, koska olen itse samanlainen”

Rumpali Lars Ulrich lisää kokeilujen olevan tärkeä asia bänditoiminnan jatkumisen kannalta.

10.04.2023

Hevijätti Metallicalla on takanaan mittava ura ja tulevana perjantaina (14.4.) julkaistaan yhtyeen yhdestoista studioalbumi 72 Seasons. 42 vuotta sitten perustetun Metallican soundi on vuosien saatossa muuttunut ja yhtye on kokeillut siipiään kaikenlaisten erikoisjuttujen parissa vaihtelevalla menestyksellä.

”Olemme rehellisiä musiikissa ja luovuudessamme. Kaikki tulee suoraan sydämestä kaunistelematta”, sanoo basisti Robert Trujillo Consequence of Soundin haastattelussa.

”Metallica-fanit ovat mielestäni maailman parhaimmat fanit. Mutta he rakastavat bändiä niin paljon, että he suuttuvat meille, jos yritämme jotain erilaista. Mutta onnistumme aina nousemaan takaisin ja jotenkin tekemään heidän mielissään taas oikeita ratkaisuja. Ymmärrän heitä, koska olen itse samanlainen, mitä tulee niihin yhtyeisiin joista itse pidän.”

Samaisessa haastattelussa rumpali Lars Ulrich pohtii myös, miksi erilaiset kokeilut ja mukavuusalueen ulkopuolelle menemiset ovat bändille tärkeitä, vaikka vastaanotto ei aina olisikaan järin lämmin.

”Sitä vaaditaan, jotta mielenkiinto pysyy yllä etkä tipu sellaiseen autopilottimoodiin tai tunne olevasi jumissa. Rakastamme sitä, mitä teemme yhdessä ja haluamme ajatella, että tekemisillämme on myös merkitystä faneillemme ja yleisölle”, Ulrich tuumaa.

Vaikka bändi tekeekin mitä haluaa, fanien mielipiteilläkin on väliä ja Ulrich sanookin aika ajoin joskus lukevansa, millaista palautetta vaikka uusi singlejulkaisu saa sosiaalisessa mediassa. Rumpali kuitenkin muistuttaa, että mikäli kommentteja ryhtyy kaivelemaan, siihen täytyy osata asennoitua oikein.

”Mielestäni minä osaan lukea niitä terveellä tavalla enkä anna minkään osua sydämeen asti. Oli kyse sitten ’Tämä on parasta mitä olette koskaan tehneet’ -kommentista tai ’Kannattaisi jo lopettaa ja säästää meidät musiikiltanne’ -kommenteista, yritän olla tarttumatta liikaa kumpaankaan äärilaitaan.”

Lisää luettavaa