Kirk Hammett sanoo Master of Puppetsin soolon olevan tylsää soitettavaa – ”Tiedän, että saan kuulla tästä…”

Hammett tarkentaa olevansa lähinnä kyllästynyt soittamaan sooloa joka kerta tismalleen samalla tavalla.

03.04.2023

Metallica-soolokitaristi Kirk Hammett sanoo tuoreessa Guitar World -lehden pitkässä artikkelissa nauttivansa keikoilla tätä nykyä eniten improvisoimisesta ja ”hetkessä elämisestä”. Tästä syystä Hammett myöntää joidenkin vanhojen klassikkobiisien kuten Master of Puppetsin kitarasoolon soittamisen olevan hänestä tänä päivänä tylsää puuhaa.

”Aion nyt sanoa jotain, mistä moni luultavasti suuttuu, mutta Master of Puppetsin soolon soittaminen saa minut hulluksi. Ihmiset rakastavat sitä sooloa ja sen he haluavat kuulla. Ja se on ihan okei. Sen aikakauden biisiemme soolot ovat lukittuja. En edes pidä niitä enää sooloina: ne ovat biisin osia. Olen hiton kyllästynyt niihin, mutta ihmiset odottavat innolla kuulevansa ne”, Hammett toteaa.

”Tai sanotaanko näin, että en ole kyllästynyt siihen soolon – olen vain kyllästynyt soittamaan samaa juttua joka kerta.”

”Otetaan toinen esimerkki: soitan Fade to Blackin soolon samanlaisena ensimmäiset kahdeksan tahtia, sitten lähden jonnekin ihan muualle tyyliin 24 tahdiksi ja lopuksi soitan neljä tahtia sitä, minkä kaikki tietävät. Se väliosa on suosikkikohtani livenä, koska en tiedä, mitä tulen soittamaan.”

Hammett sanoo pitävänsä bändin uudemman materiaalin soittamisesta juuri siitä syystä, että hänellä on niissä kappaleissa enemmän vapautta improvisoida ja mennä virran mukana.

”Jos joku ei pidä siitä, niin ei voi mitään. Mutta tarjoan jotain uutta joka kerta, kun tulet katsomaan Metallicaa. Kun tulet keikoille, et tule kuulemaan täydellistä kopiota siitä, mitä kuulet levyltä”, Hammett tuumaa.

”Joskus yllätän jopa itsenikin. Joskus taas homma menee reisille – ja se on kamalaa 50 000 ihmisen edessä – mutta se kestää vain hetken. Kun seuraava osio tulee, hyvitän se, missä viimeksi meni mönkään.”

 

Lisää luettavaa